Care este, pe alocuri, starea asfaltului de pe Aeroportul Henri Coandă – FOTO

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

Ştim deja că România stă foarte prost la capitolul autostrăzi, dar nu ne aşteptăm ca aceasta să fie o problemă legată de vreo criză a asfaltului ca şi materie primă. Însă trebuie luată în calcul şi o astfel de explicaţie, din moment ce starea asfaltului de pe cel mai mare aeroport din România se alfă, pe alocuri, într-o stare deplorabilă.

Asociaţia Pro Infrastructură a postat pe Facebook câteva imagini cu o zonă din Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti unde pista este foarte degradată.

Iată mesajul postării:

Situaţia deplorabilă a infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti continuă! Operatorii aerieni se plâng zilnic de starea sub orice critică a pistelor şi a suprafeţelor de rulare, precum şi de lipsa spaţiilor de parcare a aeronavelor!

Deşi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) realizează profituri anuale de sute de milioane de lei, proiectele de investiţii avansează extrem de lent.

Licitaţia lansată în 26.02.2019 pentru modernizarea pistei 2 şi a unor căi de mişcare ce arată ca după bombardament este blocată de aproape 2 luni de zile în faza de evaluare a ofertelor, deşi s-a înscris un singur constructor! Şi licitaţia reabilitării căii de rulare Delta stă de aproape două luni blocată tot la evaluarea ofertelor, iar lucrările respective sunt cât se poate de urgente!

Cerem oficialilor din Ministerul Transporturilor România să ia măsuri urgente pentru combaterea incompetenţei din cadrul CNAB şi urgentarea investiţiilor de care AIHCB are nevoie disperată!”

 

 

 Comentarii
Inchide