Care este vârsta necesară pentru a conduce o mașină închiriată în România?

Autor: Marius Vișan 16 mai 2021 Știri auto
Care este vârsta necesară pentru a conduce o mașină închiriată în România?

O mașină închiriată poate fi soluția optimă indiferent dacă vrei să mergi în vacanță cu prietenii sau la o întâlnire de afaceri.

Închirierea unei mașini îți permite să alegi un vehicul în funcție de nevoile specifice pe care le ai. Totodată, aceasta te scutește de grijile legate de cheltuielile de întreținere, impozite sau asigurare RCA. Dacă într-adevăr nu ai nevoie de o mașină în fiecare zi, și o folosești doar cu ocazii speciale, atunci este mai bine să închiriezi.

Totuși, înainte să închiriezi o mașină este bine să îți pui câteva întrebări cu privire la procesul de închiriere. Una dintre ele este:

Care este vârsta necesară pentru a conduce o mașină închiriată în România?

Pentru a conduce o mașină, o motocicletă standard sau un vehicul de dimensiuni medii în România trebuie să ai vârsta de cel puțin 18 ani. Este important sa știi că, atunci când contactezi serviciile de închiriere auto, trebuie să respecți regulile privind limita de vârstă. Aceste reguli sunt stabilite individual de fiecare companie.

Vârsta șoferului influențează costul de închiriere. Pentru unele companii, șoferii cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, sau cei care au peste 65 de ani, vor avea de plătit o taxă suplimentară.

Pentru a închiria o mașina, unele firme acceptă persoane care au vârsta de 19 ani. Totuși, majoritatea firmelor de închirieri impun ca șoferii să aibă cel puțin 21 ani împliniți. Mai există și firme care aplică o ”taxă pentru șofer tânăr” dacă persoana are mai puțin de 25 de ani.

Principalele criterii de selecție la solicitarea unei mașini închiriere

Cei mai mulți clienți vor ca mașina să ofere o funcționalite optimă, să fie dotată cu aer condiționat și cu scaune confortabile. În cazul în care închiriază o mașina pentru un drum lung, spațiul interior generos este un plus. Asta pentru că este nevoie de un portbagaj încăpător pentru bagaje și alte lucruri pe care omul le ia cu el în concediu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide