Golf? Care Golf? Acesta este cel mai bine vândut model de la Volkswagen în 2019

Autor: Elena Luchian 20 apr. 2020 Știri auto

Regele a murit, trăiască regele! Ultra-popularul Volkswagen Golf a fost ani la rând bestseller-ul constructorului german. Dar Golf a fost acum detronat de Tiguan.

GALERIE FOTO

Volkswagen Tiguan a fost ales de peste șase milioane de clienți de la venirea sa pe lume, în 2007. A fost prezentat oficial atunci la Salonul Auto de la Frankfurt.

Numai anul trecut, 910.926 unități au fost livrate. Sunt cifre care îl transformă pe SUV-ul compact în noul bestseller nu numai al brand-ului Volkswagen, ci al întregului grup auto.

Schimbarea nu este deloc surprinzătoare, având în vedere tendința clienților de a se orienta către vehicule cu gardă mare la sol.

Volkswagen Tiguan (1)

Golf a pierdut teren și pentru că fanii modelului așteptau schimbarea de generații. Golf VIII a fost dezvăluit în toamna anului trecut, iar primii clienți își primesc mașina comandată abia anul acesta.

Un Tiguan a fost construit la fiecare 35 de secunde anul trecut. Tiguan a devenit și cel mai bine vândut SUV pe teritoriul Europei în 2019. SUV-ul german va primi și el o versiune facelift către finele lui 2020, iar Volkswagen a prezentat deja prima schiță de design (GALERIE FOTO). În gamă își va face apariția și o versiune plug-in hybrid. Va fi disponibil în continuare Tiguan cu șapte locuri cu un ampatament cu 110 milimetri mai lung.

Modelul este construit în patru uzine aflate pe trei continente: centrul de producție din Wolfsburg, Germania, construiește mașina pentru Europa, Africa, Asia și Oceania. La Kaluga în Rusia este realizat Tiguan pentru piața locală și pentru Orientul Mijlociu. Versiunea L (cunoscută în Europa ca Allspace) vede lumina zilei în China, la Shanghai și în Mexic, la Puebla, fiind exportată de acolo către Americi, Europa, Africa, Asia și Oceania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide