Golf? Care Golf? Acesta este cel mai bine vândut model de la Volkswagen în 2019

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto

Regele a murit, trăiască regele! Ultra-popularul Volkswagen Golf a fost ani la rând bestseller-ul constructorului german. Dar Golf a fost acum detronat de Tiguan.

GALERIE FOTO

Volkswagen Tiguan a fost ales de peste șase milioane de clienți de la venirea sa pe lume, în 2007. A fost prezentat oficial atunci la Salonul Auto de la Frankfurt.

Numai anul trecut, 910.926 unități au fost livrate. Sunt cifre care îl transformă pe SUV-ul compact în noul bestseller nu numai al brand-ului Volkswagen, ci al întregului grup auto.

Schimbarea nu este deloc surprinzătoare, având în vedere tendința clienților de a se orienta către vehicule cu gardă mare la sol.

Volkswagen Tiguan (1)

Golf a pierdut teren și pentru că fanii modelului așteptau schimbarea de generații. Golf VIII a fost dezvăluit în toamna anului trecut, iar primii clienți își primesc mașina comandată abia anul acesta.

Un Tiguan a fost construit la fiecare 35 de secunde anul trecut. Tiguan a devenit și cel mai bine vândut SUV pe teritoriul Europei în 2019. SUV-ul german va primi și el o versiune facelift către finele lui 2020, iar Volkswagen a prezentat deja prima schiță de design (GALERIE FOTO). În gamă își va face apariția și o versiune plug-in hybrid. Va fi disponibil în continuare Tiguan cu șapte locuri cu un ampatament cu 110 milimetri mai lung.

Modelul este construit în patru uzine aflate pe trei continente: centrul de producție din Wolfsburg, Germania, construiește mașina pentru Europa, Africa, Asia și Oceania. La Kaluga în Rusia este realizat Tiguan pentru piața locală și pentru Orientul Mijlociu. Versiunea L (cunoscută în Europa ca Allspace) vede lumina zilei în China, la Shanghai și în Mexic, la Puebla, fiind exportată de acolo către Americi, Europa, Africa, Asia și Oceania.
Comentarii
Inchide