Care sunt cele mai bune anvelope de vară și allseason în 2021

Autor: George Cristea 28 mart. 2021 Știri auto

Vremea caldă de afară îi va determina pe șoferi să înlocuiască anvelopele de iarnă cu cele de vară. Cei care caută oferte pentru înlocuirea anvelopelor vor să știe care sunt cele mai bune anvelope de vară și allseasons în 2021.

Intră în Galeria FOTO

Așa cum nimic nu este mai eficient în aglomerarea vulcanizărilor ca primii fulgi de zăpadă toamna, zilele însorite de primăvară reprezintă un impuls puternic pentru cei care se gândesc la trecerea la anvelopele de vară. Dacă setul existent s-a uzat, sau dacă analizezi posibilitatea schimbării pneurilor cu unele allseason, ești cu siguranță interesat să știi care sunt cele mai bune anvelope de pe piață în 2021.

Pentru a afla care sunt campioanele primăverii, am analizat testele de anvelope desfășurate de specialiștii de la Auto Bild Germania, care au testat deja peste 100 de modele de anvelope de tipuri și dimensiuni diferite. Chiar dacă nu toți conștientizează, anvelopele joacă un rol extrem de important în siguranța rutieră, asigurând manevrabilitatea și performanțele de frânare.

Care sunt cele mai bune anvelope de vară în 2021

Desigur, cele mai bune anvelope pentru sezonul cald sunt cele specializate de vară. Cei comozi pot sacrifica nesemnificativ în termeni de performanțe și siguranță, optând pentru polivalentele anvelope allseason. Acestea au devenit extrem de bune și de sigure în ultimii ani, înlocuind cu succes pneurile specializate, în special în cazul modelelor de clasă mică și compactă.

În clasamentul general al anvelopelor de vară, Bridgestone a ocupat locuri fruntașe cu modelele Turanza 005 și Potenza Sport. Pe locurile următoare s-au clasat pneurile de la Michelin și Continental. Există însă diferențe, în funcție de dimensiunile cauciucurilor de vară.

Astfel, în cazul dimensiunii 205/55 R16, folosită de multe modele compacte, dar și de mașini de clasă medie din generațiile mai vechi, pe prima poziție a testului s-a clasat modelul Ecsta HS51 de la Kumho. ACesta a fdost uirmat în clasament de Continental PremiumContact 6 și de Semperit Speed-Life 3.

Urcând o treaptă, la dimensiunea 215/60 R17, folosită în prezent de multe SUV-uri compacte, regăsim în top Goodyear EfficientGrip 2 SUV, urmat de Michelin Primacy 4 și de Bridgestone Turanza T005. În cazul modelelor sportive, dimensiunea 265/35 ZR20 aduce în prim plan Bridgestone Potenza Sport, Continental SportContact 6 și Michelin Pilot Sport 4S.

Cele mai bune pneuri allseason au avansat spectaculos

O nișă care în trecut nu avea foarte multe modele competente, anvelopele allseason au avansat spectaculos în ultimii  cinci ani. Revoluția a fost pornită de Michelin, care a lansat modelul CrossClimate și în scurt timp toți producătorii de top au vrut să concureze în acest spațiu. La cum arată acum clasamentele, Michelin va trebui să revină la planșeta de proiectare cu o nouă generație CrossClimate, care abia mai prinde Top 5.

La dimensiunea de 205/55 R16,cele mai bune anvelope allseason sunt cele produse de Goodyear, și anume modelul Vector 4Seasons Gen-3. Acesta este urmat de Vredestein Quatrac și de Continental AllSeason Contact. Dacă ai un SUV de clasă mică, cu dimensiunea anvelopelor de 215/60 R16, așteptările sunt altele. Clasamentul este condus în acest caz de Hankook Kinergy 4S2, urmat de Vredestein Quatrac și de Bridgestone Weather Control A005.

sursa: Autobild.de

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide