Care sunt cele mai fiabile mașini? Părerea unui expert în depistarea ofertelor înșelătoare – VIDEO

Autor: Adrian Somai 10 mai 2023 Știri auto

Daca ești în pragul de a îți cumpăra un autoturism, fie că este nou, fie că este la mâna a doua, fără doar și poate și tu te întrebi care sunt oare cele mai fiabile mașini de pe piață spre care îți poți îndrepta atenția? Răspunsul îl primim de la Dan Babu, invitatul ediției cu numărul 7 a „Podcast cu prioritate” by ProMotor. Este una dintre cele mai avizate voci din online-ul romănesc atunci când vine vorba despre cumpărarea unei mașini, proiectul său “Mașina Potrivită” fiind urmărit de sute de mii de pasionați auto.

În viziunea lui Dan Babu, mașinile fiabile sunt în primul rând “acele mașini care au fost conduse bine, adică cele care au fost conduse la drum lung”. Atunci când vorbim despre fiabilitatea unei mașini, cel mai mult contează “cum a fost condusă acea mașină și cum a fost întreținută”.

Mai mult sau mai puțin surprinzător, Dan Babu consideră că șoferii care își doresc în primul și primul rând o mașină fiabilă atunci când își achiziționează un autoturism ar trebui să își îndrepte atenția către modelele asiatice. “Mașinile asiatice, în general, sunt foarte bune pe motorizările pe benzină, non-turbo”, spune el.

Mașinile asiatice sunt cele mai durabile 

Încercând să ofere și câteva exemple, invitatul podcast-ului aduce în discuție înainte de toate mașinile Toyota, Honda și Mazda, spunând totodată că acești producători “au investit în tehnologie astfel încât mașinile lor să fie durabile”. Sigur, există și anumite dezavantaje ale acestor modele, Dan Babu dând ca exemple “butoanele Toyota, care par din 1998” sau “farurile destul de proaste ale mașinilor japoneze”.

Mai departe, Babu evită să aducă în discuție o marcă auto europeană care să producă mașini care să exceleze la capitolul fiabilitate. Totuși, dacă vrei neapărat să conduci o mașină europeană, expertul Dan Babu a mai ținut să precizeze pe acest subiect că “producătorii europeni fac mașini diesel bune.

Vezi podcastul integral

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide