Care sunt cele mai populare mărci pentru companiile rent-a-car

Autor: George Cristea 08 oct. 2020 Știri auto

Toată lumea are preferințe în ceea ce privește mărcile de mașini. În cazul companiilor rent-a-car, preferințele contează mai puțin, iar alegerea unei mărci sau a alteia se face pe baza unor criterii pragmatice, care în cele din urmă se reduc la costuri. Iată care sunt cele mai populare mărci pentru companiile rent-a-car.

Intră în Galeria FOTO

Toți ne-am dori să conducem o mașină clasică, sau una supersport, atunci când plecăm în vacanță. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne resemnăm să preluăm cheia unui model de clasă mini. Dacă ne simțim aventuroși sau dacă avem o familie mai mare, am putea chiar să alegem un model compact, cum este VW Golf sau Opel Astra.

Cele mai populare mărci la rent-a-car: Cum stă Dacia

Când vine vorba de mărcile preferate de companiile rent-a-car, putem prevedea că fiecare țară are propria marcă favorită. Un studiu realizat de DiscoverCars.com pe baza celor mai închiriate mașini în perioada 2014 – 2020 arată că  două mărci ies de departe în evidență ca preferate ale turiștilor din întreaga lume. Este vorba de Toyota și Volkswagen, care sunt, fiecare, favorite în 20 dintre țările analizate. Acestea sunt urmate de Kia și Hyundai (cu câte zece țâri fiecare), apoi Renault, cu nouă țări.

Dacă ne limităm la continentul european, Volkswagen conduce detașat, dominând industria rent-a-car din 15 țări. În top se mai află Peugeot (4 țări), Ford, Renault Fiat și Opel (cu câte 3 țări). Aproape deloc surprinzător, cele mai multe mașini închiriate în România poartă sigla Dacia.

Volkswagen este brandul favorit în țările baltice și Norvegia, cu o cotă de piață cuprinsă între 57% și 68%. Cel mai popular model este, desigur, Polo, cu toate că turișțtii care vin în Letonia preferă Golf.

Pentru realizarea acestui raport, DiscoverCars.com a analizat închirierile de mașini realizate în 109 țări din întreaga lume, în perioada 2014-2020. Hărțile din galerie indică cele mai populare mașini închiriate de turiști în fiecare țară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DiscoverCars.com



Comentarii
Inchide