Care sunt cele mai sigure van-uri din 2022 potrivit Euro NCAP

Autor: Cristian Gubandru 21 feb. 2022 Știri auto
Care sunt cele mai sigure van-uri din 2022 potrivit Euro NCAP

Euro NCAP dezvăluie care sunt cele mai bune van-uri disponibile pe piața europeană pe baza unei evaluări a performanței sistemului de evitare a accidentelor.

Concluzia este că în fiecare an sunt făcute îmbunătățiri mici, dar constante. Anul acesta, mai multe autoutilitare au fost echipate cu sisteme moderne.

Se observă îmbunătățiri mari de performanță la van-urile unde producătorii au montat tehnologii noi. Unul dintre acestea este Fiat Ducato.

Anul trecut, Euro NCAP a atras atenția asupra nivelului slab de echipamente de siguranță în ceea ce privește van-urile. Fiind modele folosite de curieri și întreprinderile mici, aceste vehicule petrec mult timp pe drumuri, unde, datorită dimensiunii și masei lor, reprezintă un pericol mai mare pentru autoturisme, bicicliști, dacă sunt implicate într-o coliziune.

Noua legislație va forța producătorii de van-uri să monteze sisteme de evitare a accidentelor, deja disponibile pe scară largă la autoturisme.

Evaluările Euro NCAP pentru van-uri urmăresc să încurajeze producătorii să instaleze mai rapid sisteme avansate.

Euro NCAP a testat 19 cele mai vândute van-uri în Europa

Doar un van a primit anul acesta evaluarea „nerecomandat”, spre deosebire de cinci anul trecut.

Pe primele 5 locuri sunt modelele Fiat Ducato, Ford Transit, Volkswagen Transporter, Ford Transit Custom, Merceds-Benz Vito.

Nissan Interstar (anterior NV400) este singurul model în categoria Nerecomandate din cauza lipsei unui sistem de frânare autonomă de urgență (AEB).

euroncap van-uri

Renault Trafic a fost reproiectat și siguranța sa a fost îmbunătățită considerabil de la ultima testare. Este unul dintre vehiculele care au fost îmbunătățite semnificativ în acest an.

Euro NCAP testează autoutilitare cu echipamente de siguranță standard sau opționale. Din păcate, echipamentele de siguranță sunt încă oferite opțional nu în echiparea standard.

Sursa: Euro NCAP

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Euro NCAP


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide