Care sunt costurile participării la o etapă din campionatul de drift

Autor: Ionuț Vîlciu 11 dec. 2023 Știri auto
Care sunt costurile participării la o etapă din campionatul de drift

Sportul cu motor implică unele sacrificii și costuri, mai ales dacă vorbim despre clasele superioare ale unei competiții. Nu este de ajuns doar talentul brut, adesea fiind nevoie de sume mari pentru a pune în mișcare o întreagă echipă și pentru a asigura resursele necesare.

La Podcast cu Prioritate ne-au călcat pragul piloți de raliu precum Vali Porcișteanu sau Titi Aur și știm cât de greu poate fi să concurezi, mai ales atunci când partea financiară nu te ajută. Cel mai invitat al emisiunii, Sorin Ene, campion național și vicecampion european în competițiile de drift, a dezvăluit care sunt costurile pentru o singură etapă.

„Nivelul la care s-a ajuns acum este unul destul de ridicat din punct de vedere financiar”, spune Sorin Ene. „Nici n-ai plecat de acasă și ai cheltuit 3.000 de euro. Ai cazare, ai taxă plătită, ai cauciucuri, benzină sau nu băgată, îți plătești mecanicii și așa mai departe”, a mai adăugat el.

Chiar dacă cheltuielile sunt mari, Sorin spune că raportul cost/satisfacție este foarte mare. „Costurile sunt destul de mari, însă se situează din punct de vedere costuri/satisfacție cel mai sus. Nu spun eu asta, ci adepții”.

De asemenea, el spune că există din ce în ce mai mulți oameni vor să participe la un nivel mai înalt în competiții. De asemenea, Sorin Ene a explicat și care sunt costurile pentru o etapă europeană, se ridică la circa 4.000 – 5.000 de euro, spune el.

Costurile mai mari apar din cauza formatului pe care se desfășoară probele: „Acolo sunt trasee wide, deschise, mergi la viteze mari, mergând la viteze mari consumi foarte multe cauciucuri. Îți dau un exemplu, M3-ul cu care se dă Alice, mașina mea, sau chiar și cu a ei consumă două anvelope la două ture”.

Pentru că aceste trasee sunt mai late, pot fi atinse viteze mai ridicate, astfel că roțile se vor învârti mai mult, iar anvelopele vor fi supuse unui stres mult mai mare. „Două anvelope semi-slick 265/35 R18, anvelope chinezești, dar calitative, nu e foarte scumpă o anvelopă din aia în concordanță cu o anvelopă de stradă”, a explicat Sorin.

„Una din asta a noastră e tot 4-500 de lei, dar este un semi-slick cu thred wear de 180, adică aderență foarte bună”, a adăugat el. Astfel, o etapă de genul acest va costa circa 5.000 de euro. Costurile de deplasare sunt mari din cauza consumului de carburant, dar și pentru că trebuie să asiguri condiții mecanicilor.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide