Care sunt planurile Faraday Future pentru SUV-ul electric FF 91

Autor: Cristian Gubandru 25 feb. 2022 Știri auto

Start-up-ul american cu finanțare chineză Faraday Future a dezvăluit luna aceasta primul SUV electric FF 91 asamblat la fabrica sa din Hanford, California. Compania va construi mai multe vehicule în lunile următoare pentru testare și validare, precum și certificarea finală.

Dacă totul decurge conform planului, Faraday Future plănuiește să înceapă producția SUV-ului FF 91 în cel de-al treilea trimestru din 2022. Compania ar putea produce 10.000 de unități pe an în uzina din Hanford.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Construirea primului vehicul cu intenție de producție la uzina Hanford este un pas important către începerea producției în Q3. Această iterație este cea mai apropiată de modelul de producție FF 91 pe care l-am văzut până în prezent”, a declarat Matt Tall, vicepreședinte de producție la FF.

Conceptul Faraday Future FF 91

În varianta concept, prezentată în anul 2017, modelul electric a fost echipat cu 4 motoare electrice care dezvoltau echivalentul a 1.050 de cai putere şi un cuplu de 1.800 Nm. Conceptul putea accelera de la 0-96 km/h în numai 2.39 secunde.

Conceptul avea o baterie cu capacitatea de 130 kW dezvoltată împreună cu LG Chem. Autonomia a fost estimata la peste 700 de kilometri conform standardului european NEDC. Acumulatorul putea fi încărcat la o capacitate de 50% în mai puţin de 4 ore şi jumătate la 240 de volţi.

FF 91 integrează 10 camere video, 13 senzori radar, 12 senzori de tip ultrasonic, și un scaner LIDAR 3D.

Sursa: Faraday Future

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Faraday Future


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide