Care sunt premiantele la cele mai recente teste EuroNCAP | VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 iun. 2016 Știri auto

 


Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor, a publicat rezultatele pentru câteva modele lansate în acest an. Cele mai bine clasate şi care au primit punctajul maxim au fost Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca şi VW Tiguan. 

Euro NCAP a schimbat în martie 2015 regulile pentru testarea siguranţei modelelor noi puse în vânzare în Europa, acstea devenind mai dure, iar asta s-a văzut în prima rundă de teste din 2015, unde a fost pus la încercare noul Audi TT, rezultatul de atunci fiind neaşteptat pentru un producător premium: patru stele din cinci.

Autoritatea întrodusese atunci impactul frontal cu un obstacol rigid pe toată lăţimea maşinii, precum şi un manechin feminin pentru scaunul şoferului şi un manechin adult pentru unul dintre scaunele din spate.

După cum spuneam, Alfa Romeo Giulia a ieşit cel mai bine opţinând cinci din maximum de cinci stele, cu un punctaj de 98% pentru protecţia şoferului, 81 % protecţia pasagerilor şi 69% protecţia pietonilor. 

Ateca şi Tiguan au luat şi ele tot câte cinci stele, doară că punctajul a fost uşor sub cel al lui Alfa Romeo, cu respectiv 93% pentru Seat şi 96% pentru VW. 

Pe podium s-au mai aflat alte două modele asiatice: Suzuki şi Toyota.

În clipurile video de mai jos puteţi vedea testele făcute pentru primele trei modele.

Alfa Romeo Giulia

Seat Ateca 

Volkswagen Tiguan


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide