Care sunt schimbările de la nivelul conducerii grupului Volkswagen

Autor: Daniel Samoilă 18 dec. 2021 Știri auto
Care sunt schimbările de la nivelul conducerii grupului Volkswagen

Volkswagen a anunțat o serie de schimbări la nivelul conducerii. Herbert Diess va rămâne directorul general al grupului Volkswagen, dar rolul său va fi diminuat. În ultima perioadă s-a zvonit că Diess nu va mai face parte din conducerea constructorului german.

De asemenea, Rolf Brandstaetter, care a preluat anul trecut de la Diess funcţia de şef al Volkswagen, va conduce o nouă divizie a grupului care se va numi Volkswagen Passenger Cars, începând cu 1 ianuarie 2022.

Brandstaetter va prelua de la Diess și coordonarea diviziei Volkswagen China de la Diess, de la 1 august, asta în timp ce Diess va prelua responsabilitatea pentru unitatea de software a companiei, Cariad.

Viitorul lui Diess a fost pus sub semnul întrebării, după ce Consiliul de Administrație al VW a fost deranjat de declarațiile acestuia. Diess a atras atenția că se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă în sectorul auto și a transmis multe avertismente cu privire la amenințarea concurenței din partea Tesla.

Volkswagen anunță investiții masive în următorii ani

Potrivit Hotnews.ro, Consiliul de supraveghere al Volkswagen a anunțat planul de investiții pe următorii cinci ani. Astfel, se vor face investiții de 159 de miliarde de euro, în creștere față de cele 150 de miliarde de euro din 2020. Banii vor fi folosiți pentru a electrifica mai multe fabrici ale Volkswagen din Europa.

Totodată, cheltuielile pentru vehiculele electrice vor crește cu 50%, până la 52 de miliarde de euro.

Diess a spus că se așteaptă ca VW să genereze venituri de 20 de miliarde de euro până în 2030 din divizia sa de baterii.

”Devenim un producător de baterii, un administrator de infrastructură de încărcare, software-ul joacă un rol mai dominant… dezvoltăm noi activităţi de afaceri cu o dimensiune incredibilă pentru noi”, a declarat Diess, potrivit Hotnews.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hepta



Comentarii
Inchide