Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault

Autor: ProMotor 24 ian. 2019 Știri auto
Carlos Ghosn a demisionat de la conducerea Renault

Carlos Ghosn a demisionat din funcţia de CEO şi preşedintele al Consiliului de Administraţie al Grupului Renault, potrivit guvernului francez, informează Financial Times.

Succesorul său va fi anunţat săptămâna viitoare.

“Carlos Ghosn a demisionat aseară”, a declarat pentru Bloomberg Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

Ghosn se află în detenţie într-o închisoare din Tokyo, din data de 19 noiembrie 2018, fiind acuzat de fraude financiare. Fostul CEO al Nissan şi al Renault este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiţii personale, susţin procurorii. Cei din urmă au declarat că transferul a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 şi martie 2012, într-un cont bancar asociat.

În plus, la data de 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, a declarat avocatul său, Motonari Otsuru.

O instanţă din Tokyo a respins două solicitări de eliberare pe cauţiune ale lui Ghosn, în ciuda faptului că la ultima fostul lider al alianţei Renault-Nissan s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere şi să depună drept garanţie acţiunile deţinute la producătorul japonez de automobile Nissan.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide