Cărţile de identitate ale maşinilor se schimbă. Iată cum vor arăta cele noi. FOTO

Autor: Marius Vișan 05 mai 2016 Știri auto

 


 

Autorităţile au aprobat un nou model pentru cărţile de identitate ale vehiculelor, informează Avocatnet.ro. Noile documente vor conţine mai multe informaţii şi vor intra în vigoare după ce se va termina stocul existent al modelului actual. 

Această schimbare a fost propusă pentru a introduce în noua carte de identitate rubrici noi şi pentru a armoniza numerotarea şi denumirea unor rubrici cu cele ale certificatului de înmatriculare.

„Proiectul de ordin al ministrului transporturilor, al ministrului afacerilor interne şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului, care conţine o serie de rubrici noi, a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta au fost armonizate cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”, se explică în referatul de aprobare citat de Avocatnet.ro.

Registrul Auto Român va continua să elibereze în continuare cărţile de identitate, şi chiar dacă înlocuirea s-a făcut doar la nivel de legislaţie, modelul vechi al documentului va fi eliberat până la epuizarea stocului la data de 28 aprilie.

”Concret, cărţile de identitate eliberate conform modelului vechi înainte şi după data de 28 aprilie îşi păstrează valabilitatea, astfel că şoferii nu sunt nevoiţi să le schimbe” scrie Avocatnet.ro.

Click pentru a mări imaginea


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide