Cât consumă, de fapt, o Dacia Logan care vine cu instalație GPL din fabrică

Autor: Promotor 11 mai 2020 Știri auto

Visul românilor a devenit realitate. Pe porțile uzinei de la Mioveni iese acum Dacia Logan cu instalație GPL. Dar cât consumă noua versiune?

GALERIE FOTO

Noua versiune produsă de constructorul român se numește Dacia Logan Tce 100 GPL. La nivel european, aceasta este comercializată sub denumirea Dacia Logan Eco-G. Indiferent de nume, sistemul este același și integrează motorul de 0,9 litri cu trei cilindri, derivat din unitatea 1,33 turbo, dezvoltată de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler. Unitatea produce 100 de cai putere și un cuplu de 170 Nm și este cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte.

Dacia trece în contul noii versiuni costuri pentru carburanți reduse cu până la 30% față de versiunea pe benzină și cu până la 8% față de versiunea diesel. Dar cât consumă în realitate?

Citește și:

Dacia Logan Tce 100 GPL nu are un computer care să calculeze consumul. Două indicatoare prezente la bord arată estimativ doar nivelul de încărcare al celor două rezervoare.

Producătorul promite o autonomie teoretică de aproximativ 1000 de kilometri, atunci când se pleacă la drum cu ambele rezervoare pline.

Cum funcționează Dacia Logan cu instalație GPL?

Mașina are un rezervor în plus, cel pentru gaz petrolier lichefiat, amplasat în portbagaj, fără a afecta însă, volumul de 510 litri al acestuia. Rezervorul ia locul roții de rezervă, o opțiune indisponibilă în cazul aceste versiuni.

Mașina poate rula exclusiv pe benzină sau GPL. Trecerea de la un combustibil la altul se face cu ajutorul unui buton aflat pe tunelul central. Atunci când rezervorul de gaz petrolier lichefiat se golește, sistemul comută automat pe alimentarea cu benzină.

Cât costă Dacia Logan pe GPL?

Dacia Logan TCe 100 GPL are un preț de pornire de 9.950 de euro și este disponibilă începând cu echiparea Ambiance.

Versiunea echipată cu instalație GPL din fabrică are un avantaj major față de unitățile modificate ulterior. Aceasta poate fi parcată fără probleme în parcările subterane.

Sistemul este disponibil acum și în gamele Duster și Sandero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mihai Pop



Comentarii
Inchide