FOTO. Cât costă cea mai scumpă bicicletă din lume. E placată cu aur de 24 de karate

Autor: Daniel Samoilă acum 2 ani Știri auto

Cea mai scumpă bicicletă din lume este evaluată la un milion de dolari și este placată cu aur. Modelul este unul pentru sportivii care practic mountain bike-ul, o ramură a ciclismului destul de spectaculoasă.

Bicicleta poartă numele de „Beverly Hills Edition 24K Gold Extreme Mountain Bike”. Aceasta a fost realizată de designer-ul Hugh Power, care a placat-o cu aur de 24 de karate la magazinul său de bijuterii din Beverly Hills – House of Solid Gold.

Bicicleta a fost prezentată oficial în anul 2013, iar planul lui Power era să găsească un cumpărător pentru acest model placat cu aur. El a avut un plan de la bun început și a mai realizat alte 12 biciclete similare, ca parte a unei serii limitate de 13 biciclete.

Power a evaluat bicicleta la un milion de dolari și a promis că 80% din banii strânși vor fi donați către organizații de caritate.

Cea mai scumpă bicicletă din lume costă un milion de dolari

Acest model se face remarcat pentru că fiecare componentă e placată cu aur de 24 de karate. Totul, de la roți la ghidon, pedale sunt placate cu aur pur, scrie autoevolution.com.

Power și-a pus amprenta pe această bicicletă și a lăsat semnătura sa pe spatele ghidonului. De asemenea, Power a creat pentru modelul „Beverly Hills Edition 24K Gold Extreme Mountain Bike” un logo format din 600 de diamante negre și 500 de safire aurii.

Bicicleta a fost realizată în 750 de ore cu ajutorul lui Dan Bull, fondatorul Iditabike și a lui Sukeoon Chun, de la Velovorx.

Această bicicletă nu s-a vândut niciodată, iar Power, creatorul ei, a decedat în anul 2015. Fiul său a moștenit modelul placat cu aur. Acest model a apărut la licitație la final de 2020, dar nu se știe exact dacă s-a vândut sau nu până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Autoevolution.comComentarii
Inchide