FOTO. Cât costă cea mai scumpă bicicletă din lume. E placată cu aur de 24 de karate

Autor: Daniel Samoilă 20 nov. 2021 Știri auto

Cea mai scumpă bicicletă din lume este evaluată la un milion de dolari și este placată cu aur. Modelul este unul pentru sportivii care practic mountain bike-ul, o ramură a ciclismului destul de spectaculoasă.

Bicicleta poartă numele de „Beverly Hills Edition 24K Gold Extreme Mountain Bike”. Aceasta a fost realizată de designer-ul Hugh Power, care a placat-o cu aur de 24 de karate la magazinul său de bijuterii din Beverly Hills – House of Solid Gold.

Bicicleta a fost prezentată oficial în anul 2013, iar planul lui Power era să găsească un cumpărător pentru acest model placat cu aur. El a avut un plan de la bun început și a mai realizat alte 12 biciclete similare, ca parte a unei serii limitate de 13 biciclete.

Power a evaluat bicicleta la un milion de dolari și a promis că 80% din banii strânși vor fi donați către organizații de caritate.

Cea mai scumpă bicicletă din lume costă un milion de dolari

Acest model se face remarcat pentru că fiecare componentă e placată cu aur de 24 de karate. Totul, de la roți la ghidon, pedale sunt placate cu aur pur, scrie autoevolution.com.

Power și-a pus amprenta pe această bicicletă și a lăsat semnătura sa pe spatele ghidonului. De asemenea, Power a creat pentru modelul „Beverly Hills Edition 24K Gold Extreme Mountain Bike” un logo format din 600 de diamante negre și 500 de safire aurii.

Bicicleta a fost realizată în 750 de ore cu ajutorul lui Dan Bull, fondatorul Iditabike și a lui Sukeoon Chun, de la Velovorx.

Această bicicletă nu s-a vândut niciodată, iar Power, creatorul ei, a decedat în anul 2015. Fiul său a moștenit modelul placat cu aur. Acest model a apărut la licitație la final de 2020, dar nu se știe exact dacă s-a vândut sau nu până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Autoevolution.com



Comentarii
Inchide