Cât costă cele 25 de maşini de protocol cumpărate de Camera Deputaţilor

Cât costă cele 25 de maşini de protocol cumpărate de Camera Deputaţilor

Autor: Gandul.info acum 4 ani Știri

Camera Deputaţilor a atribuit, marţi, contractul de achiziţie a 25 de maşini pentru protocol şi transportul delegaţiilor care vor participa, în toamnă, la Adunarea Parlamentară a NATO, firmelor Automobile Bavaria SRL, Ţiriac Auto SRL şi Porsche România SRL, în valoare totală de 732.463 euro.


Camera Deputaţilor a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că această achiziţie face parte din principalele dotări pe care le are în vedere pentru a asigura bună desfăşurare a a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO la Bucureşti, aşa cum au fost identificate în urma rapoartelor realizate de Secretariatul internaţional al AP NATO, după vizită de lucru efectuată în 2016.

Potrivit informaţiilor furnizate MEDIAFAX, licitaţia s-a făcut pentru trei loturi de autovehicule, astfel: trei autoturime tip limuzină, pentru protocol, trei autoturisme pentru minimum 10 persoane tip van, monovolum, şi 19 autoturisme pentru transportul delegaţiilor prezente la eveniment. Procedura a fost de tip licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.


Camera Deputaţilor a precizat, totodată, că preţul total pentru cele 25 de autoturisme, rezultat în urma negocierilor derulate, este de 3.341.426 lei, respectiv 732.463 euro, mai mic cu 29.5% faţă de estimarea iniţială, de 4.745.378 lei, respectiv 1 milion de euro.

În urma analizei ofertelor depuse, cele trei autoturisme tip limuzină vor fi livrate de Automobile Bavaria SRL, preţul final fiind de 958.470 lei.

Cele trei autoturisme tip van monovolum vor fi livrate de Ţiriac Auto SRL, preţul final fiind de 578.146 lei, în timp ce 19 autoturisme pentru transportul delegaţiilor oficiale vor fi livrate de Porsche România SRL. Costul acestora, după negociere, este de 1.804.810 lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de Camera Deputaţilor, în momentul demarării procedurii de achiziţie, activitatea de protocol avea la dispoziţie pentru transportul înalţilor demnitari care participă la delegaţii externe două maşini Mercedes S 280, fabricate în anul 1994, şi un Mercedes C 180, fabricat în anul 1997.

Citeşte articolul complet pe Gandul.infoComentarii
Inchide