Cât costă, de fapt, revizia la un Audi cu motor de 3.0 litri diesel

Autor: ProMotor 24 iun. 2020 Știri auto

Revizia îi oferă o nouă viață motorului. Majoritatea motoarelor se uzează în timp, dar unele se deteriorează mai repede decât altele, în funcție de modul de condus și de lipsa întreținerii.

Dacă uleiul de motor nu este schimbat la timp, motorul se va uza mai repede sau chiar se va gripa. De asemenea, filtrul se va înfunda și va afecta componentele sistemului de ungere. Uleiul de motor se uzează destul de rapid, iar motivele sunt diverse. Poate fi din cauza calității slabe a uleiului sau din cauza suprasolicitării motorului.

Ușii șoferi depășesc intervalul de km pentru revizie deoarece consideră că este prea scumpă, sau pentru că sunt de părere că mașina mai poate merge așa încă mulți km. Acest lucru este greșit!

Revizie la Audi cu motor de 3.0 litri TDI: 410 lei

Cei care au un Audi cu motor de 3.0 litri TDI, sau vor să își cumpere unul, pot afla cât costă revizia unei astfel de motorizări de la youtuberul Antonie Denis. El a postat pe canalul său de YouTube un clip în care îl vedem cu își duce mașina la revizie. Este vorba de un Audi A7, din anul 2012, cu motor de 3.0 litri V6 TDI.

Lista de accesorii schimbate a inclus un șurub de golire pentru baia de ulei, 7 litri de ulei,
filtrul de aer și filtrul de ulei . Total piese 350 de lei, plus manoperă 60 de lei înseamnă 410 lei.

Cât de importantă este revizia mașinii

Pentru buna funcționare a motorului este foarte important schimbul de ulei. Rolul cel mai important al al acestuia este lubrifierea.

Dacă acest lucru nu se realizează în parametri optimi piesele vor începe să se frece între ele, ceea ce va afecta performanța mașinii. În acest caz pot apărea zgomote la motor. Fără ulei, frecarea dintre componente ar produce atât de multă căldură, iar acestea ar ajunge să se sudeze între ele.

Un alt rol al uleiului este de curățare. Neschimbarea uleiului la timp înseamnă că acesta va deveni din ce în ce mai murdar și mai gros, iar motorul se va supraîncălzi și în final se va gripa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Antonie Denis / YouTube



Comentarii
Inchide