Cât costă dispozitivele care ajută la furtul de maşini, pe Amazon

Autor: ProMotor 24 apr. 2018 Știri auto
Cât costă dispozitivele care ajută la furtul de maşini, pe Amazon

Poliţia din Anglia atrage atenţia asupra uşurinţei cu care se pot cumpăra de pe site-urile de comerţ online, dispozitive care îi ajută pe infractori să fure maşini.

Cel mai ieftin astfel de device costă aproximativ 20 de lire. Aceste dispozitive blochează sistemul de închidere, astfel că oamenii îşi lasă practic maşinile deschise, deşi au apăsat butonul de închidere al telecomenzii. 

David Jamieson – Comisar de Poliţie şi Criminalitate din West Midlands, unde furturile de vehicule au crescut cu 80% – a cerut să se acţioneze cât mai repede.

El a spus: „Oricine poate să îşi comande un astfel de dispozitiv chiar azi, acesta îi va fi livrat mâine dimineaţă, şi tot mâine cu el poate să-ţi fure maşina. Aceste dispozitive nu ar trebui să poată fi cumpărate atât de uşor. Am scris atât la eBay, cât şi la Amazon, cerându-le să elimine vânzarea acestor dispozitive de pe site-urile lor”.

Dl Jamieson a adăugat că a fost asigurat de către cei de la eBay că le vor scoate de pe site, însă, cu toate acestea, a constatat după puţin timp că ele au rămas acolo. 

Hoţii pot sparge maşini folosind gadget-uri de blocare, care costă doar 21 de lire sterline. 

O altă ustensilă care blochează cheile electronice se pot cumăra de pe eBay cu 130 de lire sterline, acesta păcăleşte sistemul de securitate al maşinii şi îi permite să accepte o cheie cumpărata de pe Amazon cu 4.99 lire.

Mai mult de 86.000 de maşini au fost furate în 2016, în timp ce criminalitatea vehiculelor s-a dublat în unele zone din Marea Britanie în ultimul an.

 

VIDEO

Sursă: dailystar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide