Cât costă în România noul BMW i4 cu propulsie electrică

Autor: Cristian Agatie 02 iul. 2021 Știri auto

Iată cât costă în România noul BMW i4 cu propulsie electrică. BMW a deschis deja comenzile pentru clienții din țara noastră. Livrările încep, însă, abia anul viitor.

Intră în galeria FOTO

Startul lui BMW i4 este ceva mai greoi decât al altor modele. Prezentat în cadrul conferinței anuale a mărcii bavareze în luna martie și dezvăluit în detaliu în luna iunie, noul model electric al BMW va ajunge la clienți sub forma unei serii limitate la finalul acestui an. În România, va putea fi cumpărat abia de anul viitor, dar asta nu înseamnă că nu poate fi configurat și comandat în avans.

BMW i4 este primul model electric al mărcii în clasa medie, care este definitorie pentru imaginea sportivă a mărcii. Îl putem considera fără să greșim prea tare o versiune electrică a coupé-ului cu patru portiere BMW Seria 4 Gran Coupé. BMW promite o autonomie de până la 590 de kilometri în ciclul WLTP pentru versiunea eDrive40 cu un singur motor electric.

Cât costă în România noul BMW i4 cu propulsie electrică. Este mai ieftin decât Seria 4 Gran Coupé!

La lansare, BMW i4 va fi disponibil în două variante de model, inclusiv primul automobil BMW M cu propulsie complet electrică. BMW i4 M50 este echipat cu motoare electrice atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, cu o putere maximă combinată de 400 kW/544 CP. Cu un tren de rulare specific M, promite performanţe captivante în timp ce atinge o autonomie de până la 510 kilometri în ciclul de testare WLTP.  Preţul noului BMW i4 M50 este de 65.989 Euro cu TVA inclus (fără a lua în calcul programul Rabla Plus).

La BMW i4 eDrive40, un motor electric de 250 kW/340 CP este combinat cu tracţiunea spate clasică pentru a permite condus fără emisii locale, cu o doză impresionantă de performanțe sportive. Are o autonomie calculată de WLTP de până la 590 de kilometri. Preţul noului model este de 52.955 Euro cu TVA inclus (fără a lua în calcul programul Rabla Plus).

BMW i4 este, astfel, mult mai ieftin decât BMW Seria 4 Gran Coupé la puteri comparabile. Astfel, versiunea M440i xDrive cu 374 CP costă peste 68.000 de euro, fiind chiar mai scump decât i4 M50, un model mult mai puternic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide