Cât costă în România noul Peugeot 2008, unul dintre cele mai accesibile și ofertante SUV-uri compacte de pe piață

Autor: Adrian Somai 19 ian. 2023 Știri auto

După o transformare semnificativă în 2019, Peugeot 2008 a devenit unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul său de piață în România. În ciuda dimensiunilor sale compacte, Peugeot 2008 se poate lăuda cu o personalitate care iese în evidență. Cu un design îndrăzneț și bine pus la punct și echipat cu inovatorul Peugeot i-Cockpit 3D și tehnologii de vârf, SUV-ul compact al francezilor promite o experiență de condus extinsă și o calitate neașteptată a vieții la bord.

Mașina măsoară 4.330 de mm în lungime, 1.770 de mm în lățime și 1.550 de mm în înălțime. Ampatamentul său este de 1.605 mm, iar portbagajul are un volum de 434 de litri. Odată cu lansarea noului 2008, Peugeot a adus în gamă culori noi. Este vorba despre Elixir Red, Vertigo Blue și Fusion Orange. Elementele decorative au culori în funcție de linia de echipare aleasă. Astfel, Active aduce la bord accente portocalii, iar Allure accente albastre.

La interior, așa cum menționam și în rândurile anterioare, Peugeot 2008 arată spectaculos. Observăm un instrumentar digital uriaș, i-Cockpit 3D cu diagonală de 12.3 inci, cu realitate augmentată și o grafică futuristă. Materialele folosite de francezi nu sunt deloc rele, astfel că beneficiezi de tot confortul atunci când pleci la drum la volanul unui astfel de model.

Ținând cont de toate aceste aspecte, nu este de mirare că Peugeot 2008 a prins atât de bine la public, devenind o opțiune demnă de luat în seamă pentru orice șofer care își dorește un SUV de dimensiuni nu foarte mari. Astfel, putem spune despre 2008 că este o alternativă foarte bună la alte modele mai cunoscute de pe piață, precum Nissan Juke sau Volkswagen T-Cross.

Care este cea mai ieftină versiune Peugeot 2008 în România

Cel mai ieftin Peugeot 2008 disponibil în România pornește de la 24.900 de euro și ne este prezentat alături de echiparea Active Pack. Printre altele, francezii oferă în standard în cadrul acestui pachet de bază echipări precum următoarele: asistență la parcarea spate, faruri halogen cu aprindere automată, climă automată, ecran tactil cu diagonală de 7 inci, Mirror Screen, Bluetooth, comenzi audio pe volan, 6 boxe, USB, DAB, etc.

În acest caz, versiunea despre care vorbim este 1.2 PureTech STT, echipată cu o unitate de motorizare pe benzină capabilă să livreze o putere de 100 de cai și un cuplu maxim de 205 Nm. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Viteza maximă pe care o poate prinde 2008 în această variantă tehnică este de 188 km/h.

Cel mai scump Peugeot 2008 în România

Cea mai scumpă versiune cu motorizare clasică a lui Peugeot 2008 pornește de la 33.400 de euro, cu toate taxele incluse. Este vorba despre versiunea 1.5 BlueHDI STT, echipată cu o unitate de motorizare diesel capabilă să dezvolte 130 de cai și un cuplu maxim de 300 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. În acest caz, viteza maximă este de 195 km/h.

Nivelul de echipare GT vine la pachet cu o serie de dotări suplimentare, printre ele numarandu-se și următoarele: oglindă interioară electrocromica fără ramă, sistem de pornire fără cheie, faruri ECO LED, asistență la parcarea față, cameră spate de 180 de grade, sistem de navigație, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide