Cât costă manopera pentru schimbul de ulei + filtre în 2021

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2021 Știri auto

Schimbul de ulei este esențial pentru o mașină la un interval de 10.000 de km  sau cel puțin o dată pe an.

În folclorul auto există destule povești legate de ce se întâmplă cu mașina dacă nu schimbi uleiul la timp. În principiu motorul se va uza mai repede sau chiar se va gripa. De asemenea, filtrul se va înfunda și va fi absorbit în componentele sistemului de ungere.

Uleiul de motor se uzează destul de rapid, iar motivele sunt diverse. Poate fi din cauza calității slabe sau din cauza suprasolicitării motorului.

Semne care indică faptul că este necesar schimbul de ulei

Pe lângă intervalul de kilometri recomandat, mai există și câteva semne ale uzurii premature. Unul dintre ele ar fi schimbarea culorii. Dacă uleiul capătă culoarea neagră și își schimbă textura devenind mai nisipos este obligatoriu înlocuirea.

Rolul cel mai important al uleiului este lubrifierea. Dacă acest lucru nu se realizează în parametri optimi piesele vor începe să se frece între ele, ceea ce va afecta performanța mașinii. În acest caz zgomotele la motor pot fi un semn că trebuie să-i faci o revizie mașinii.

În cazul în care se observă un nivel mai scăzut al uleiului, acesta trebuie completat. Dacă nivelul scade considerabil, este un semn că uleiul nu mai are aceleași calități și este consumat mult mai rapid de motor.

Mașinile moderne au martori în bord care vă pot avertiza în legătură cu presiunea nivelului de ulei. Dacă aceasta rămâne aprins după pornirea motorului poate fi semnul unei averii.

Cât costă manopera pentru schimbul de ulei și filtre în 2021?

Schimbul de ulei este o operațiune care poate fi efectuată la service de către mecanici specializați. Prețul acesteia variază între 100 și 130 de lei, în funcție de mașină (sedan, hatchback, SUV). Pachetul include manopera pentru schimbul de ulei de motor și a filtrelor de ulei, de combustibil, de aer, precum și a filtrului de habitaclu (polen).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide