Cât costă noua Dacia Sandero în străinatate?

Autor: David Andrei 02 dec. 2020 Știri auto

Noua Dacia Sandero a ajuns și în state din vestul Europei. La noi, modelul are un preț de pornire de 8.600 de euro. Dar cât costă aceeași mașină pe alte piețe?

GALERIE FOTO

În Franța, noua Dacia Sandero are un preț de pornire de 8.690 de euro, fiind cu doar 90 de euro mai scumpă decât în țara noastră. Este suma pentru care clientul pleacă acasă cu versiunea entry level cu echiparea Acces și motor de 65 de cai putere.

Aceeași versiune costă în Marea Britanie 7.995 de lire sterline, echivalentul a 8.810 euro, fiind astfel cu 210 euro mai scumpă decât ceea ce primesc românii.

Echiparea standard a noului model include lumini de zi cu tehnologie LED, șase airbag-uri și sistem de frânare automată de urgență. Mai mult, cei care vor comanda versiunea entry-level, cu sistem Media Control cu ecran TFT de 3,5 inci, vor primi mașina cu un suport pentru telefon mobil și își vor putea transforma telefonul într-un ecran al mașinii.

Cât costă noua Dacia Sandero cu echipare superioară pe piețele din vest?

Cine vrea echiparea superioară, Comfort, motorul de 1.0 litru cu 90 de cai putere și transmisia automată CVT, sosită în premieră în gama Dacia, trebuie să plătească în România 12.950 de euro.

Aceeași versiune poate fi comandată pentru suma de 12.690 de euro în Franța. Dacia Sandero este, așadar, cu 260 de euro mai ieftină în Hexagon.

Englezii vor plăti 11.595 de lire sterline, adică 12.785 de euro. Și acolo, această versiune este mai ieftină decât în România.

Noua Dacia Sandero nu se va mai construi în România, așa cum s-a întâmplat cu primele două generații. Mașina va fi importată pe piețele europene din Maroc. Noile Logan și Sandero Stepway vor ieși în continuare de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni.

Primii clienți din vest își vor primi mașinile începând cu luna aprilie a anului viitor. Românii sunt mai norocoși. Dacia comandată deja va ajunge la ei începând cu această lună.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide