Cât costă pregătirea de primăvară a maşinii

Autor: Visan Marian acum 4 ani Știri auto
Cât costă pregătirea de primăvară a maşinii

Românii cheltuiesc în medie 800 de lei pentru pregătirea maşinii la început de primăvară, însă dacă verificarea şi reparaţiile ar fi făcute la timp costurile pentru pregătirea maşinii la începutul sezonului de primăvară ar scădea cu 30%, scrie Ziarul Financiar

Potrivit specialiştilor suma este în creştere de la an la an, pe fondul învechirii parcului auto – fapt generat inclusiv de creşterea numărului de autovehicule second-hand achiziţionate. De asemenea, amânarea operaţiunilor de verificare şi reparaţii ale autovehiculelor duc la creşterea acestei sume.

Vremea nefavorabilă, temperaturile scăzute, umezeala excesivă, gheaţa de pe şosele, soluţiile antiderapante sau gropile din asfalt sunt principalele cauze ale apariţiilor defecţiunilor autovehiculelor în sezonul rece.

Potrivit specialiştilor, cele mai multe probleme apar spre finalul sezonului rece şi începutul primăverii, la sistemului de direcţie şi suspensie, cele mai afectate piese fiind: braţele de suspensie, bucşele braţelor de suspensie, bieletele antiruliu, bucşele de bară stabilizatoare, rulmenţii de roată, arcurile de suspensie şi amortizoarele.

„Ambreiajul este, de asemenea, o piesă foarte solicitată pe timp de iarnă, din cauza patinării excesive a maşinii pe zăpadă sau pe gheaţă, a schimbărilor dese ale treptelor de viteză, a folosirii dese a frânei de motor şi a funcţionării maşinii cu motorul mult mai turat decât de obicei. După terminarea iernii, şi bateria maşinii poate pune probleme, frigul şi nefolosirea autovehiculului o perioadă mai lungă de timp ducând la descărcarea bateriei”, se arată în comunicat.

De asemenea, specialiştii recomandă ca uleiul de motor să fie verificat şi înlocuit dacă a atins limita de kilometri sau intervalul de timp recomandate pentru folosire.

Operaţiunile recomandate pentru a fi făcute la începutul primăverii sunt: revizia maşinii (înlocuirea uleiului de motor, a filtrului de ulei, a celui de aer, de combustibil şi a filtrului de habitaclu), verificarea pe rampă a sistemelor de suspensie, direcţie, frânare şi a parametrilor motorului, efectuarea unei diagnoze folosind un tester specializat, a calculatorului motor, dar şi a tuturor sistemelor de siguranţă

De asemenea, odată cu venirea primăverii specialiştii îi atenţionează pe deţinătorii de autovehicule să înlocuiască anvelopelele de iarnă cu cele de vară.
Comentarii
Inchide