Cât costă să ai în faţa casei o maşină de poliţie [FOTO]

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2016 Știri auto

Maşinile lui nu sunt înregistrate ca maşini reale de poliţie, dar pentru că arată destul de convingător, pare că e ilegal să le conduci.

Dacă ai de gând să pleci câteva zile de acasă şi vrei să ţii hoţii departe, ai putea să instalezi un sistem de securitate în jurul casei. Dacă e prea multă bătaie de cap şi stai în Berlin, altă opţiune ar fi să-l suni pe Maximilian Kraft. Pentru 29 de euro pe zi, va parca o maşină de poliţie în faţa casei tale. 

Kraft obişnuia să închirieze maşini false de poliţie pentru companiile care se ocupă cu producţii cinematografice, când i-a venit ideea asta. Într-o seară, unul dintre angajaţii săi a luat o maşină de poliţie acasă după o zi pe platoul de filmare şi a parcat-o în faţa casei peste noapte. A doua zi, vecinul a venit la el să-l întrebe dacă poate să-nchirieze maşina pentru o zi, pentru că i s-a părut cea mai bună cale prin care să sperie hoţii. Când Kraft a auzit asta, a decis să-nchirieze maşini orcui e dispus să plătească 29 de euro pe zi pentru una.

Maşinile lui nu sunt înregistrate ca maşini reale de poliţie, dar pentru că arată destul de convingător, pare că e ilegal să le conduci. „Luminile albastre sunt ataşate printr-un sistem cu magneţi. Când mergem la un client le dăm jos”, a zis Kraft pentru VICE. „Şi scrisul poate fi scos, astfel încât când livrezi una, arată doar ca o maşină argintie cu o dungă albastră. Să conduci aşa ceva nu e ilegal. Când mergem la un client, adăugăm literele şi luminile.”

„Poliţia nu e tocmai fericită că facem asta, dar ce altă soluţie avem?”, zice Kraft. „E treaba lor să-i facă pe oameni să se simtă în siguranţă, iar asta facem şi noi.” Clienţii care pleacă de acasă pentru o perioadă lungă de timp primesc un preţ pe săptămână, iar serviciul prin care e parcată maşina e gratuit. Asta presupune că autovehiculul e parcat în faţă într-o zi şi în spatele casei în următoarea. Există şi o opţiune să ai un Wolkswagen Passat în altă zi şi un Volkswagen Touran în următoarea.

Afacerea lui Kraft e înfloritoare în lunile astea ale anului. Printre autovehiculele sale de închiriat se numără şi câteva ambulanţe, dar încă nu le-a găsit o altă întrebuinţare. A luat în considerare şi ideea de a pune pe nişte maşini „Objektschutz” (Securitate), dar şi asta poate să aştepte. „Cred că ideea de poliţie va merge întotdeauna pentru speriat infractorii”, a zis Kraft. „E un cuvânt şi un simbol pe care toată lumea îl înţelege, indiferent de unde eşti sau în ce limbă vorbeşti.”

Sursă: Vice.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide