Cât costă şi cum arată primul tractor românesc după 10 ani – GALERIE FOTO

Autor: Vlad MIRONESCU 30 oct. 2018 Știri auto

Construcţia tractorului agricol TAGRO, primul tractor românesc produs după 10 ani, a presupus o investiţie de peste 4 mil. euro şi o echipă de 50 de ingineri români. Producţia acestuia în serie va începe în aprilie 2019 şi reprezentanţii companiei IRUM Reghin, constructorul tractorului, se aşteaptă ca în primul an să producă şi să vândă 200 de tractoare, informează Ziarul Financiar.

„Dacă pe zona forestieră am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţa europeană, sperăm ca astăzi să fie un început în legătură cu ceea ce înseamnă câştigarea unei poziţii şi în zona utilajelor agricole. Am hotărât să intrăm şi pe zona agricolă, din dorinţa de a completa portofoliul de produse si de a dezvolta afacerea IRUM”, a spus Mircea Olteanu, directorul general IRUM, în cadrul evenimentului de lansare a tractorului agricol.

Preţul tractorului va fi între 34.500 34.950 de euro şi este destinat în principal fermelor mici şi mijlocii. Acesta va fi vândut atât pe piaţa externă, cât şi pe piaţa internă. Tractorul va dispune de un motor Fiat Power Train cu capacitate cilindrică de 3.387 centrimetri cubi, ce dezvoltă 102 cai putere şi un cuplu maxim de 430 Nm, la 1.400 rpm. Sistemul de tracţiune este 4×4.

În România se vând anual 2.500 de tractoarea noi, iar în prezent, IRUM Reghin vinde 500 din acestea, având o cotă de piaţă de 20%. Acţionaru companiei IRUM Reghin este grupul de firme Maviprod controlat de familia Olteanu, cu afaceri de 40 de mil. de euro anul trecut şi peste 600 de angajaţi.  

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide