Cât costă un VW Golf din 2013, cu 230.000 KM la bord. Ce defecte are o astfel de mașină – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2023 Știri auto

Volkswagen Golf este una dintre cele mai iubite mașini, la nivel european. Compacta germană continuă să fie căutată chiar și la 50 de ani de la lansarea primei generații. Volkswagen Golf și-a creat un renume puternic pe piața auto din Europa și nu numai, fiind un model vândut la nivel global.

Celebrul model compact german este la mare căutare și printre clienții români, iar mașinile rulate pot reprezenta oferte atractive. Dan Babu de la Mașina Potrivită, care se numără printre invitații de la „Podcast cu Prioritate”, a verificat un Golf 7 fabricat în 2013, mașină care a fost importată din Germania și care a parcurs 236.000 de kilometri. Este un exemplar cu dotări de bază, echipat cu motorul de 1,6 litri TDI, care dezvoltă 105 CP.

Ce probleme are un Volkswagen Golf după 230.000 KM și 10 ani?

La exterior, mașina arată foarte bine, vopseaua este în stare bună, iar anvelopele mai pot folosite, având o cale de rulare suficient de adâncă. Totuși, conform raportului online, mașina a suferit daune de aproximativ 14.000 de lei. Potrivit spuselor lui Dan, acestea s-ar limita la înlocuirea și vopsirea barelor de protecție din față, dar și din spate. Nici pe dedesubt nu arată rău mașina, chiar dacă pe parcursul vieții s-a strâns mizerie pe componentele suspensiei.

„Evident că s-a depus mizerie și evident că evident că nu are cum să arate ca nouă mașina asta. Mici urme de mizerie. Am mers cu mașina, nu troncăne, nu bocăne și arată per total bine”, spune Dan Babu.

La ce trebuie să fii atent? Ce probleme pot apărea?

În cazul mașinii verificate, motorul a fost în stare bună, dar ar necesita, la un moment dat, o recondiționare a injectoarelor, deoarece unul dintre ele dă semne de uzură. Filtrul de particule este încărcat în proporție de doar 50%, ceea ce înseamnă că mașina a mers preponderent în afara orașului, astfel că filtrul nu s-a înfundat. Mașina a avut kit-ul de distribuție schimbat în urmă cu doi ani, dar are mici transpirații de ulei.

Merită cumpărat un Volkswagen Golf vechi de 10 ani?

Mașina este în stare bună, mai ales dacă ținem cont că are 10 ani și a parcurs 236.000 de kilometri. Într-adevăr, are urme de uzură pe scaunul șoferului, dar cam atât. Mașina are climatizare automată pe două zone, senzori de parcare și parcare automată, iar motorul de 1,6 litri diesel consumă puțin.

„Este cam ce îți trebuie, în general, pentru mers ici-colo”, spune Dan Babu, care se declară mulțumit de mașină. „Mie sincer îmi place mașina asta, dar e 9.000 de euro, mașină cu 236.000 de kilometri, mașină în stare foarte bună”, adaugă Dan Babu.

Ați cumpăra o astfel de mașină sau ați alege un alt model la un preț similar?

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Masina Potrivita / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide