Cât costă uniforma unui polițist local. Un agent a vândut-o pe OLX!

Autor: George Cristea 03 feb. 2021 Știri auto

Uniforma unui polițist local a putut fi cumpărată de jurnaliștii de la Vremea Nouă din Vaslui de pe un site de anunțuri, chiar dacă acest lucru este ilegal. Iată cât costă uniforma unui polițist local pe OLX.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii locali nu sunt chiar cea mai oropsită categorie socioprofesională, după cum au demonstrat-o confrații lor de la Poliția Română. Aceștia i-au invidiat dintotdeauna pe colegii de la locală, care aveau sarcini mai ușoare și salarii mai mari. Cu toate acestea, se pare că salariile și sporurile pe care le primesc polițiștii de la Poliția Locală nu pot asigura un trai decent pentru unii dintre agenți. Sau cel puțin asta consideră unii dintre aceștia.

Un anunț postat pe OLX, de vânzare a unei uniforme de polițist local, i-a surprins pe jurnaliștii vasluieni de la Vremea Nouă. Aceștia s-au decis să investigheze condițiile în care uniforma a fost scoasă la vânzare, având în vedere că legea interzice vânzarea acesteia, chiar și după depășirea perioadei de uzură.

Cât costă uniforma unui polițist local pe OLX

„Pantaloni, ghete căciulă iarna, caschetă, geci iarna – primăvară etc ! Predare personală în municipiul Tg Mureș sau livrare curier ! Atenție: uniforma se vinde doar persoanelor autorizate!” – sună anunțul postat pe OLX. Polițistul local ar fi pus uniforma la vânzare în județul Iași, dar, relatează Vremea Nouă, liderul de sindicat l-ar fi avertizat pe agent, după ce a fost sunat de jurnaliști pentru întrebări, iar anunțul a fost postat ulterior în județul Mureș.

„De data aceasta ne-am decis să venim cu dovezi, ca să nu mai existe dubii: s-a sunat la „doamna” care vindea uniforma de polițist cu însemne cu tot, s-a stabilit ce se cumpără, că tot ce era la vânzare era cam scump! Am ales geaca de serviciu inscripționată și ghetele marca Viper. A cerut pe cele două obiecte – geaca și ghetele, suma de 300 de lei, s-a „bătut” palma fără să verifice nimeni dacă solicitantul este polițist local, mai mult, acesta spunând că este șofer și îi trebuiesc când merge cu mașina! Apoi s-a trimis coletul. (…) Am ridicat coletul în cauză și l-am depus direct pe masa directorului Poliției Locale Bârlad, col. (r) Vasile Chelaru. Dovezi solide!” se arată în articolul postat pe vremeanoua.ro.

Ce spune legea despre uniforma polițiștilor locali

Potrivit regulamentului de funcționare al Poliției Locale Române, „după expirarea duratei de uzură sau după încetarea raporturilor de muncă, articolele de uniformă nu pot fi înstrăinate.” Cu toate acestea, polițistul local de la Bârlad a decis să-și rotunjească veniturile vânzând uniforma pe care nu o mai purta. Prețul cerut era de 300 de lei.

„Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a spus spus jurnaliștilor Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Vremeanoua.ro



Comentarii
Inchide