Cât de greu este să modifici o mașină diesel – „Fiecare pe răspunderea lui” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 apr. 2023 Știri auto
Cât de greu este să modifici o mașină diesel – „Fiecare pe răspunderea lui” – VIDEO

Cu ocazia celei de-a șasea ediții a Podcast cu Prioritate, invitatul Andrei Enescu a vorbit despre cât de greu este să modifici un motor diesel.

Tuningul face parte din cultura auto și fiecare dintre posesori are viziunea proprie asupra modificărilor pe care vrea să le aducă unei mașini. Unii oameni se axează doar pe aspectul mașinii, în timp ce pentru alții nu contează decât performanțele, iar aspectul mașinii cade pe plan secund.

Andrei Enescu este un personaj important din sfera tuningului auto din România. Firma pe care o conduce este specializată în modificarea mașinilor premium și a supercar-urilor. El oferă o gamă largă de servicii, de la modificări estetice, la tuning pentru motor, resoftare, evacuări, și absolut orice modificare solicitată de clienții care nu se mulțumesc cu mașina în forma în care aceasta a ieșit din fabrică.

Unul dintre subiectele discutate în carul celei de-a șasea ediții de Podcast cu Prioritate, care poate fi vizionată în integralitate pe canalul de YouTube ProMotor România, a fost cel legat de modificarea motoarelor pe motorină.

Este mai greu să modifici o mașină diesel?

Există destui proprietari care apelează la firma lui Andrei pentru a-și modifica mașinile, inclusiv pe cele pe motorină. Conform celor spuse de Andrei, mașinile diesel sunt destul de ușor de modificat din prisma faptului că nu sunt foarte multe modificări care pot fi aduse. Într-adevăr, se poate obține un mic bonus de putere prin așa-numitele resoftări.

Andrei spune că nu înțelege de ce oamenii vor să își pună evacuări pe mașinile pe motorină și astfel să renunțe la filtrele care reduc poluarea. Nu este de acord cu anularea filtrului de particule și, după cum bine știm, nu este legal să faci așa ceva.

De asemenea, nu este de acord nici cu anularea sa atunci când se înfundă, pentru că, după cum spune și el, există o multitudine de firme specializate în curățarea filtrelor de particule.

Podcastul integral poate fi vizionat aici:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide