Cât de sigur este micuţul Toyota Yaris la testele de siguranţă Euro NCAP

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Lansat în prima jumătate a anului trecut, Toyota Yaris 2017 a obţinut maximum de 5 stele la cele mai recente teste de siguranţă auto Euro NCAP (New Car Assessment Programme) din 2017. Această realizare este o dovadă clară a angajamentului Toyota faţă de siguranţa auto. Astfel, fiecare maşină este echipată standard cu sisteme care pot preveni accidentele sau pot minimiza consecinţele în cazul unui impact. Pachetul include un sistem pre-coliziune cu frânare autonomă de urgenţă, fază lungă automată, avertizare la depăşirea benzii şi, începând cu nivelul de echipare Luna, asistenţă pentru marcaje rutiere.

Toyota Yaris 2017 beneficiază şi de o serie de funcţii suplimentare menite să sporească siguranţa pasagerilor. Centurile de siguranţă pentru locurile din spate dispun de limitatoare de forţă şi pretensionare, tetierele au fost reproiectate pentru a oferi o mai bună protecţie împotriva traumatismelor cauzate de hiperflexie-hiperextensie, iar forma airbag-urilor de tip cortină a fost corectată. În plus, instalarea scaunului pentru copii este acum mai uşoară datorită reglajelor sistemului de prindere Isofix şi etichetărilor.

„La Toyota, considerăm că cea mai bună contribuţie pe care o putem avea la îmbunătăţirea siguranţei pe şosele este standardizarea funcţionalităţilor care pot ajuta şoferul să evite un accident, sau cel puţin să minimizeze consecinţele acestuia.” declară Matt Harrison, vice-preşedinte Toyota Vânzări şi Marketing. „De aceea, aproape toate vehiculele Toyota vândute în Europa sunt echipate acum cu sistemul Toyota Safety Sense.”

Pentru Toyota, siguranţa înseamnă fundamentul angajamentului său de a crea autovehicule din ce in ce mai bune, asigurându-se că beneficiile tehnologiilor inovatoare nu se limitează la modele de vârf cu cele mai avansate specificaţii, ci sunt disponibile la nivel general. Respectând această etică, Toyota Safety Sense a intrat în echiparea standard  a modelului Yaris din 2017.
 Comentarii
Inchide