Cât poți economisi cu o mașină electrică: experiența unui departament de poliție

Autor: George Cristea 02 oct. 2020 Știri auto

Dacă încă mai consideri că o mașină electrică este prea scumpă, ar trebui să iei în calcul și costurile de operare. Iată cât poți economisi cu o mașină electrică prin comparație cu o mașină similară cu motor pe benzină. Calculele au fost făcute de un departament de poliție din statul Indiana, Statele Unite.

Intră în Galeria FOTO

Decizia de a folosi o Tesla Model 3 ca mașină de patrulare s-a dovedit una foarte inspirată pentru departamentul de poliție din Bargersville, Indiana. În cele 13 luni de când mașina a intrat în serviciul forțelor de poliție, costurile cumulate – întreținere și electricitate – s-au dovedit a fi cu 6.755 de dolari mai mici decât cele similare pentru o mașină de poliție clasică – Dodge Charger în acest caz. În plus, experiența folosirii unei mașini electrice, atât în ceea ce privește performanțele cât și fiabilitatea, s-a dovedit a fi una pozitivă.

Todd Bertram, unul dintre ofițerii de poliție din Bargersville, a postat un tabel cu costurile comparate pentru cele două modele. Perioada analizată a fost cea cuprinsă între august 2019 și august 2020, în care departamentul a folosit ca mașină de patrulare o Tesla Model 3. După cum se poate vedea, în cele 13 luni, costurile totale pentru o mașină de patrulare Dodge Charger au fost de 7.580 de euro. În aceewași perioadă, Tesla Model 3 a avut nevoie de electricitate și costuri de întreținere care totalizează 825 de dolari.

Cât poți economisi cu o mașină electrică: ținta e amortizarea prețului

Potrivit lui Bertram, diferența ar fi fost și mai pronunțată dacă prețurile combustibililor nu s-ar fi prăbușit în perioada de pandemie. Acum, departamentul de poliție din Bargersville ia în calcul achiziționarea mai multor mașini electrice. Cu economia de costuri pe care ar face-o astfel, departamentul își va permite să angajeze mai mulți ofițeri.

Tesla Model 3 din dotare ar trebui să genereze economii de 21.000 de dolari pe o perioadă de șase ani, anulând astfel diferența de preț de 14.500 de dolari față de un Dodge Charger. Nu doar banii sunt avantajul unei mașini electrice, ci și posibilitatea de a opera în liniște completă – un avantaj în operațiunile de supraveghere a infractorilor.

Modelele electrice au fost luate peste picior cu puțin timp în urmă, după ce s-a aflat că o mașină de poliție Tesla a fost nevoită să abandoneze o urmărire din cauză că a rămas fără baterie. În ciuda acestei publicități negative, tot mai multe departamente de poliție au început să folosească mașini electrice.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide