Cât sunt de reale accidentele cu mașini fantomă care circulă pe net?

Autor: ProMotor 09 dec. 2019 Știri auto
Cât sunt de reale accidentele cu mașini fantomă care circulă pe net?

O compilație video cu accidente produse de ceea ce par a fi mașini fantomă a bulversat internetul în toamna anului trecut și continuă să facă acest lucru și în prezent. Dar cât sunt de reale aceste filmări care i-au îngrozit pe cei care le-au văzut?

Videoclipul s-a viralizat sub mai multe denumiri, cum ar fi „Bizzare and Unexplainable: 8 Car Accidents That Were Recorded by CCTV”, „Unbelievable Supernatural Car Accidents Compilation”, sau „Ghost Crash”. Acestea au adunat zeci de milioane de vizualizări din partea internauților îngroziți că acest lucru și s-ar putea întâmpla și lor, în orice moment. Să mergi liniștit cu mașina și, dintr-o dată, BUM! să te lovești de un obiect invizibil care s-ți transforme mașina într-o grămadă de fiare și pe tine într-o legumă, dacă nu cumva chiar într-un ghiveci de legume, iată o perspectivă tulburătoare.

Chiar dacă mașinile din imagini par să fie lovite de mașini fantomă sau alte obiecte invizibile, există o explicație mult mai logică pentru aceste filmări. Și anume că pe filmările originale au existat și alte mașini care au produs accidentele, cât se poate de reale și palpabile, dar au fost șterse din imagini prin editare digitală. Nu-i așa că pare chiar mai greu de crezut decât explicația paranormală? Și nici pe departe la fel de interesant.

Și totuși, cei de la Snopes.com au reușit să găsească filmările originale pentru mai multe dintre accidente cu mașini fantomă prezentate în celebrele filmări. Deloc incredibil, întotdeauna în imagini apar cel puțin două mașini. Pentru că videoclipul ghostCRASH de mai sus nu arată o serie de accidente paranormale, ci este o lucrare a artistului grafic italian Donato Sansone, care a postat videoclipul original pe pagina sa de Vimeo în mai 2018. De acolo, imaginile au fost preluate în diverse forme și transformate într-o senzație a internetului, dar fără nicio bază reală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide