Cât vor costa unele din cele mai ieftine polițe RCA în 2023

Autor: Andreea Ditcov 12 dec. 2022 MASINI NOI

Asigurările RCA au avut în ultimii ani creșteri substanțiale, care s-au resimțit încă dinainte de pandemie. Prețurile au luat-o pe o pantă ascendentă după o modificare legislativă făcută recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după discuțiile cu oficialii Comisiei Europene pentru rezolvarea procedurii de infringement deschise împotriva României pentru nereguli în piața RCA, scrie hotnews.ro.

Astfel, asigurătorii RCA, începând de la 8 septembrie, au obligația să prezinte separat în ofertele RCA ponderea din prețul final al poliței de asigurare auto care reprezintă cheltuieli de distribuție și cât este prima de asigurare, aceasta fiind egală pentru persoanele care sunt asigurate cu același risc.

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este o asigurare cu caracter obligatoriu valabilă impusă în România, iar principalul beneficiu pentru cumpărător este dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice, iar în eventualitatea unui accident, decontarea pagubelor produse celui prejudiciat, acesta fiind adevăratul beneficiar al serviciilor asiguratorului.

Cât vor costa polițele pentru unele dintre cele mai ieftine autoturisme de pe piața din România în 2023?

Pentru simularea polițelor RCA, au fost luate în calcul trei modele populare de autoturisme, cu o dată de debut de la 1 ianurie 2021, într-un scenariu ideal, cu un șofer fără antecendete. Modelele în cauză sunt Dacia Jogger, Renault Clio și Dacia Duster,  acestea fiind unele dintre cele mai populare și accesibile autoturisme, conform celor de la APAN Cars.

Pentru Renault Clio, cu o capacitate cilindrică 1.0, pe benzină, 5 locuri, folosită în scop personal, pe perioada de șase luni, cea mai ieftină asigurare pornește de la 1133,22 de lei, de la Asirom și poate ajunge la 3261 la Omniasig. Pentru perioada de 12 luni, cea mai ieftină asigurare vine de la Groupama, la 1566 de lei și poate ajunge până la 3488 de lei de la Omniasig.

În cazul unei mașini Dacia Duster cu o capacitate de 115 CP, pe motorină, cu 5 locuri, folosită în scop personal, o asigurare valabilă pentru șase luni începe la 1341 de lei la Asirom și ajunge până la 3626 la Omniasig. Un RCA valabil un an pornește de la 1856 de lei la Groupama și ajunge până la suma de 3878 de lei la Omniasig.

O Dacia Jogger, cu un motor de 1.0, pe benzină, cu 5 locuri, folosită în scop personal vine cu un RCA minim pe 6 luni de 1133 de lei la Asirom și poate ajunge la 3048 de lei la Omniasig. Pentru un an, RCA-ul la Dacia Jogger pornește de la 1446 la Groupama, ajungând la 3260 la Omniasig.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide