Câte amenzi au primit parcagiii ilegali din Capitală. În ce zone „lucrează” aceștia

Autor: Cristian Gubandru 22 mai 2022 Știri auto

Parcagiii ilegali sunt prezenți în zona centrală a Capitalei, unde sunt terase, restaurante, precum în zona Bibliotecii Naționale, pe Bulevardul Unirii. Aceștia „rezervă” locurile libere și te „forțează” să le dai ceva pentru că ți-au găsit un loc într-o zonă aglomerată. Dacă nu le dai nimic, nu fac pagube mașinilor, dar insistă să plătești pentru serviciul oferit.

Parcagiii ilegali sunt amendați de Poliția Locală. Însă, mulți sunt oameni ai străzii sau care nu au bunuri pe numele lor, deci nu vor plăti amenzile.

„Parcagiii ilegali sunt vizați constant de acțiunile Poliției Locale a Municipiului București. Din ianuarie și până acum, circa 1.400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate acestor persoane care oferă contra cost locuri de parcare, fără a avea dreptul legal să o facă”, a scris, pe Facebook, Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Zonele în care s-au derulat și se derulează cele mai multe acțiuni ale polițiștilor locali sunt Centrul Istoric, Bulevardul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței și străzile din apropierea spitalelor Polizu, Municipal și Floreasca.

„Rog șoferii să nu mai dea bani parcagiilor ilegali și să nu mai încurajeze astfel această cerșetorie deghizată. De asemenea, dacă observați prezența parcagiilor ilegali, puteți suna și informa la numărul de telefon 021.9752”, mai spune primarul Capitalei.

Anul acesta, bucureștenii vor avea la dispoziție 1.384 de parcări noi în zona centrală a orașului. Este o creștere cu 10% a numărului de locuri de parcare, numărul total al acestor facilități ajungând la 13.284, de la 11.900 de locuri de parcare

Sursa: Facebook / Nicușor Dan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide