Câte persoane au fost amendate de polițiști în prima noapte cu restricții de circulație

Autor: ProMotor acum 6 luni Știri

La 23 martie, ora 22:00, au intrat în vigoare primele interdicții de circulație din România, iar polițiștii au fost prezenți pe străzi pentru a verifica respectarea acestor interdicții. Numeroase persoane au fost amendate de polițiști în prima noapte în care s-au aplicat noile restricții de circulație.

Intră în Galeria FOTO

Peste 1.700 de persoane au fost sancționate de polițiști în prima noapte în care s-au aplicat restricții de circulație instituite prin Ordonanța Militară nr. 2/2020. Aproape 200 de cazuri au fost semnalate în București.

„La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22.00, echipaje mixte, formate din polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, polițiști ai Poliției Locale a Municipiului București și jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului București care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020. În urma acțiunii au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 234.400 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 2/2020, referitoare la condițiile în care se poate realiza circulația persoanelor, în intervalul orar 22.00 – 06.00”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Numărul total al celor depistați pe stradă și sancționați de polițiști, la nivelul întregii țări, se ridică la 1.741 de persoane. Printre aceștia, și 19 persoane aflate în izolare dar care și-au părăsit locuințele fără acceptul organelor abilitate.

„Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020.

În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale. Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate.

Reamintim că, în conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, se mai arată în comunicatul Poliției.

 Comentarii
Inchide