Câți bani poți să negociezi, de fapt, în favoarea ta când încerci să cumperi o mașină de la un samsar

Autor: ProMotor 16 mart. 2020 Știri auto
Câți bani poți să negociezi, de fapt, în favoarea ta când încerci să cumperi o mașină de la un samsar

Târgurile de mașini rămân închise în toată perioada în care România se află în stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Samsarii însă, nu șomează. Acum este momentul să încerci să cumperi un autoturism rulat cu un preț bun. Dar câți bani poți să negociezi, de fapt, în favoarea ta, atunci când încerci să cumperi o mașină de la un samsar?

Trebuie să te duci la întâlnirea cu samsarul cu lecțiile făcute, dacă vrei să ai șanse să negociezi în favoarea ta. Orice vânzător este pregătit să lase din preț atât timp cât în anunț nu scrie că suma cerută este cea finală. Obiectivul tău este să aduci mașina la valoarea reală sau la o valoare mai mică. Dar pentru acest lucru, trebuie să cunoști foarte bine modelul, motorizarea și eventualele probleme de fabricație ale seriei respective.

De asemenea, poți compara mașina cu altele de același tip disponibile la vânzare. Există șansa ca vânzătorul să încerce să te convingă că oferta lui este mai bună și chiar să lase din preț. Dar există și riscul ca samsarul să-ți spună să te duci să le cumperi pe acelea, așa că trebuie să ai grijă cum pui problema.

Cum îți dai seama că vânzătorul este, de fapt, un samsar. 5 sfaturi utile dacă vrei

un Audi, BMW sau Mercedes de pe Olx ori Autovit

La o inspecție atentă, vei observa, cu siguranță, probleme mai mari sau mai mici la mașină. O serie de zgârieturi pe caroserie sau jante julite vor trage prețul în jos.

Insistă să conduci mașina. Nu o cumpăra niciodată fără să dai o tură cu ea. Semnalează-i vânzătorului atât minusurile, cât și plusurile pe care le observi, dacă vrei să ai credibilitate.

Cât poți să negociezi în favoarea ta?

În cazul în care nu observi defecte majore la vehiculul pe care vrei să-l cumperi, îi poți face o ofertă cu 15% – 20% mai mică decât prețul de la care vrea să pornească vânzătorul negocierile. Dacă vrea să-ți vândă mașina cu 10.000 de euro, oferă-i 8.500 sau 8.000 de euro. Neapărat, propunerea ta trebuie să fie mai mică decât suma pe care ești dispus să o plătești, pentru că sigur, vânzătorul va încerca și el să negocieze în favoarea sa.

Ca să-ți susții oferta, explică-i clar și argumentat ce te deranjează la mașină și spune-i că ți-o dorești, dar fără să pari prea entuziasmat. Astfel, vânzătorul va specula acest aspect. Calculează cu voce tare cât vei fi nevoit să investești pentru a rezolva problemele remarcate.

Cât câştigă samsarii auto la fiecare maşină vândută

Atunci când ajungi la prețul dorit, solicită un timp de gândire. În această perioadă, samsarul va începe deja să-și facă planuri cu banii pe care ești dispus să-i oferi, așa că el este deja hotărât să îți vândă mașina.

Poți obține un preț mai mic dacă garantezi că tranzacția se va face rapid. Vei reuși, cel mai probabil, să cumperi mașina cu 8.000 de euro, de exemplu, sau chiar mai puțin dacă îi zici vânzătorului că va avea banii imediat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide