Câți bani primește statul român ca să construiască drumul expres Craiova-Pitești?

Autor: Promotor 24 mart. 2021 Știri auto

Drumul expres Craiova-Pitești este una dintre cele mai așteptate rute. Reprezentanții Ford îl cer cu insistență de ani de zile. Câți bani primește statul român ca să-l construiască?

GALERIE FOTO

Comisia Europeană a aprobat construcția viitorului drum expres Craiova-Pitești. Statul român va primi 726 de milioane de euro pentru a realiza drumul cu o lungime de 12 de kilometri între cele două orașe.

Proiectul prevede construirea unui drum cu două benzi pe fiecare sens. Drumul va include zece tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

În prezent, pe drumul care leagă Craiova de Pitești, viteza medie este sub 60 km/h. Este și una dintre cele mai periculoase rute din țara noastră. Pe acest traseu, numărul de accidente este cu 5,8% peste media care se înregistrează la nivel național.

“Eliminarea traficului pe distanțe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum și numărul accidentelor și va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare și ar trebui să stimuleze comerțul în zonă”, susțin reprezentanții Comisiei Europene.

Termen de finalizare pentru drumul expres Craiova-Pitești

Viitorul drum expres Craiova-Pitești ar avea termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru exproprierea ultimilor 3 kilometri ai Lotului 1, a anunțat săptămâna trecută Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. După finalizarea procedurii, vor demara lucrările și în acea zonă.

Lotul 2, care se întinde pe o distanță de 40 de kilometri, ca variant ocolitoare pentru Balș și Slatina, va fi dat în folosință până la finalul acestui an. Lucrările sunt finalizate în proporție de 65%.

Lotul 3, cu o lungime de 31,7 kilometri, a primit recent autorizația de constructive. Acesta ar trebui să fie gata anul viitorul.

Autoritățile așteaptă un răspuns de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor pentru a putea semna contractul de execuție pentru lotul 4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide