Câţi kilometri de autostradă finalizaţi ar trebui să avem anul acesta

Autor: Andrei Nan 17 iun. 2013 Știri auto
Câţi kilometri de autostradă finalizaţi ar trebui să avem anul acesta

Circa 18 kilometri de autostradă, între Simeria şi Orăştie, au fost deja inauguraţi la finalul lunii mai, astfel că alţi 120 de kilometri ar urma să fie deschişi circulaţiei în a doua jumătate a anului. Cel puţin acestea sunt planurile CNADNR. Pe teren, cea mai mare parte a tronsoanelor de autostrăzi erau finalizate în proporţie de 60-70% la începutul lunii mai, în contextul în care lucrările au început în urmă cu un an şi jumătate.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova, care are în subordine autostrăzile, spunea la finalul lunii aprilie pentru Ziarul Financiar că vina pentru întârzierile în finalizarea tronsoanelor de autostrăzi nu aparţine constructorilor, ci CNADNR, care nu ar fi făcut la timp exproprierile şi nici nu ar fi eliberat aliniamentele. Totodată, ministrul Şova spunea că la finalul lunii mai va avea un raport complet cu privire la tronsoanele de autostrăzi care se află în construcţie, însă până acum nu a fost dat publicităţii niciun document în acest sens.

În aceste condiţii este clar pentru toată lumea că sunt şanse reale ca cei aproape 140 de kilometri să nu fie daţi în folosinţă la finele acestui an cu toate că lucrările sunt finalizate în proporţie de 60-70%.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide