Câți km poate merge electric noul Kia Sportage plug-in hybrid

Autor: Cristian Gubandru 19 mart. 2022 Știri auto

Kia Sportage plug-in hybrid va fi livrat clienților din Marea Britanie începând din luna aprilie. Prețurile SUV-ului pornesc de la 38.395 GPB pentru echiparea GT-Line (45.700 euro).

Kia Sportage plug-in hybrid dispune de un pachet de baterii polimer litiu-ion de 13,8 kWh, care îi oferă o autonomie în modul electric de până la 70 de km. Bateria poate fi încărcată complet în doar 1 oră și 45 de minute.

Motorizare Kia Sportage plug-in hybrid

Modelul dispune de un motor T-GDI de 1.6 litri care funcționează în tandem cu un motor electric de tip „permanent magnet traction electric motor” de 66.9 kW și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Împreună, această combinație a sistemului de propulsie oferă 265 CP și 350 Nm, o accelerație de la 0-100 km/h în doar 8.2 secunde și o viteză maximă de 191 km/h. Kia Sportage plug-in hybrid are o transmisie automată cu șase trepte.

Motorul are un proces de ardere nou și optimizat, tehnologii de răcire și măsuri cheie de reducere a frecării, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă. Drept urmare, noul Sportage Plug-in Hybrid emite doar 25 g/km de CO2 în ciclul combinat mixt.

Modelul Sportage Plug-in Hybrid include cel mai recent modul Hybrid Starter Generator (HSG) dezvoltat de Kia și unitatea de control HPCU (Hybrid Power Control Unit), ambele îmbunătățind eficiența, performanța și reducând nivelurile de zgmot (NVH) în timpul rulării. Sistemul on-board charger (OBC)  al SUV-ului este evaluat la 7.2 kW, în timp ce pe drum, consumul de energie electrică se situează la 169 Wh/km.

Bateria de înaltă tensiune a fost plasată central între cele două axe sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic.

Capacitate portbagaj

Pasagerii din al doilea rând de scaune beneficiază de un spațiu de 955 mm pentru picioare și 998 mm pentru cap, în timp ce capacitatea pentru bagaje este de 540 de litri (VDA) cu scaunele din spate nerabatate. Pentru a maximiza confortul, utilizatorii au opțiunea de a rabata scaunele din spate într-o dispunere 40:20:40, o acțiune care are ca rezultat un spațiu pentru bagaje de 1.715 litri.

Sportage Plug-in Hybrid are un ampatament de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de până la 1.650 mm.

Un ecran tactil de înaltă tehnologie de 12.3 inch și un display tactil multimodal acționează ca centrul nervos pentru nevoile de conectivitate, funcționalitate și utilizare al șoferului și pasagerului, în timp ce un panou de instrumente de 12.3 inchi afișează toate informațiile cheie cu precizie și claritate.

Modelul Plug-in Hybrid prezintă același design exterior ca și alte modele Sportage din a cincea generație. Rulând pe jante elegante din aliaj de 19 inch, modelul Sportage Plug-in Hybrid oferă o gamă de 13 culori exterioare, dintre care nouă sunt disponibile cu un acoperiș negru pentru versiunile de echipare GT-Line, oferind două tonuri de culoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide