Cauzele posibile pentru care mașina nu pornește în condiții de frig

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2021 Știri auto

Iarnă este anotimpul care pune la grea încercare mașina. Dacă mașina dvs. nu pornește în condiții de frig, de departe cea mai probabilă cauză este bateria.

Simptomele: Dacă auziți un vuiet slab atunci când rotiți cheia în contact, dar motorul nu pornește, este foarte probabil să aveți bateria descărcată. Dacă aceasta este complet descărcată sau dacă cablurile s-au desprins, este posibil ca în cazul încercărilor de pornire să nu apăra deloc sunete.

Alte semne ale unei baterii complet descărcate ar fi că luminile de contact de pe tabloul de bord nu se aprind și că mașina refuză să se deblocheze prin intermediul închiderii centralizate.

Alte cauzele posibile pentru care mașina pornește greu în condiții de frig

Din nefericire, uleiul își schimbă vâscozitatea odată cu temperatura, iar ratingul simplu de vâscozitate reprezintă curgerea uleiului atunci când este cald. Ce se întâmplă dacă este nevoie să îți pornești mașină într-o dimineață rece de iarnă? Uleiul va curge mai lent.

Dacă uleiul este gros și lipicios, motorul nu se va învârți corespunzător. De aici și apariția problemelor la pornire pe care mulți șoferi le întâmpină.

Probleme la sistemul de alimentare cu combustibil

În timp, sistemele de alimentare cu combustibil ale autovehiculelor pot fi contaminate cu apă. Acest lucru poate cauza probleme de combustie. Dacă vremea rece face ca apa să înghețe, poate împiedica motorul să funcționeze în parametri.

Problema este mai acută dacă apa ajunge în conductele de combustibil care alimentează injectoarele. Acestea sunt foarte înguste și pot fi blocate de particule mici de gheață, lăsând motorul fără combustibil.

Simptomele unei probleme la sistemul de alimentare a mașinii, în afară de faptul că motorul nu pornește, includ un motor care funcționează cu întreruperi – în special la accelerare – și o senzație generală de sacadare a livrării de putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide