Ce a pățit un cursant care a vrut să ia examenul de conducere ajutat de Autopilot

Autor: George Cristea 29 dec. 2020 Știri auto

Examenul pentru obținerea permisului de conducere reprezintă o etapă importantă, mai ales bucata de plastic roz certifică, practic, capacitatea celui de la volan de a avea grijă de viața lui și a celorlalți în trafic. Nu toți tratează cu seriozitate examenul auto, însă. Iată ce a pățit un cursant care a vrut să ia examenul de conducere ajutat de Autopilot.

Intră în Galeria FOTO

Pus în situația de a fi reexaminat pentru recuperarea permisului de conducere, un vlogger a activat sistemul Autopilot al mașinii sale Tesla în timpul examenului. Încercarea sa de a trișa examenul nu a trecut însă neobservată, după cum se poate vedea chiar din clipul postat de acesta pe Youtube.

Examinatorul s-a prins imediat că ceva este în neregulă, observând martorul de bord albastru din panoul de instrumente al mașinii Tesla. Întrebarea nu a întârziat mult: „OK, întrebare simplă: ce reprezintă simbolul albastru? Este ceva gen autosteer sau cruise control?”

A vrut să ia examenul de conducere ajutat de Autopilot. Cum s-a încheiat aventura

Cursantul încearcă să îl „aburească”, descriind sistemul Autopilot al mașinii Tesla ca pe un simplu sistem de asistență. „Nu te ajută chiar să conduci. Mai degrabă te asistă”, spune acesta. Examinatorul lipsște o perioadă pentru a reveni cu o veste proastă pentru ingeniosul candidat. Cuvintele acestuia cad ca o sentință – „Din păcate, sunt nevoit să te pic”.

Comentariile numeroase la clipul postat pe canalul Teslapeg arată că motivul pentru care a fost picat cursantul are legătură cu sistemul de asistență. Nu doar Autopilot este pe lista neagră: unii examinatori impun chiar dezactivarea camerei de mers înapoi în timpul examenului.

Potrivit unui site care are ca temă examenele pentru obținerea permisului de conducere în Statele Unite, cei mai mulți examinatori nu permit folosirea sistemelor automatizate de conducere în timpul examenului. Unii chiar merg până la a cere celor care dau examenul să dezactiveze sistemele de asistență.

Chiar dacă par ciudate aceste pretenții ale examinatorilor americani, există și practici mai ciudate de examinare a celor care doresc obținerea unui permis de conducere. Chiar și România are asigurat un loc pe lista celor mai ciudate examene de permis din lume.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide