Ce acte ai nevoie și cum procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance

Autor: Cristian Agatie 27 sept. 2021 Știri auto
Ce acte ai nevoie și cum procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance

ASF a declanșat procedura de intrare în faliment pentru a companiei City Insurance, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 27 septembrie. Potrivit legii, polițele RCA City Insurance mai sunt valabile doar 90 de zile de la această dată, în cazul în care acestea nu sunt denunțate înainte de expirarea acestui termen. Iată ce acte ai nevoie și cum trebuie să procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance.

Denunțarea poliței RCA emise de City Insurance este cel mai bun lucru pe care-l pot face cei care au astfel de polițe. Chiar dacă, teoretic, acestea sunt valabile în continuare, acoperirea acestora este una redusă, la numai 100.000 de euro pentru fiecare contract de asigurare. În plus, începând cu data de 26 decembrie, toate polițele care nu au fost denunțate vor valora la fel de mult ca și hârtia pe care au fost tipărite.

Prin urmare, recomandarea specialiștilor este ca aceste polițe să fie denunțate cât mai curând, pentru a recupera banii pentru perioada rămasă din valabilitatea originală a poliței. Trebuie spus că pot fi denunțate doar polițele pentru care nu sunt înregistrate daune, în perioada anterioară datei denunțării.

Cum procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City: Actele necesare

Pentru denunțarea poliței RCA emise de City Insurance (sau orice altă poliță RCA) trebuie să completezi o Cere de renunțare, de pe site-ul City Insurance, www.cityinsurance.ro. Cererea completată se trimite la City Insurance pe adresa de email dedicată [email protected]. Apoi, trebuie să trimiți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o Cerere de plată – Anexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă  (disponibilă pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: [email protected], însoțită de următoarele documente:

  • Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

Cei care denunță polița RCA emisă de City Insurance trebuie să știe că, din momentul în care Cererea de denunțare este procesată, mașina lor este neasigurată. Prin urmare, pentru a evita situațiile neplăcute, înainte de a trimite cererea de denunțare trebuie să închei deja o altă asigurare RCA la un alt asigurator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide