Ce alcoolemie-record avea șoferul care a spulberat cu mașina un copil de 8 ani și un bărbat

Autor: Promotor 29 nov. 2019 Știri auto
Ce alcoolemie-record avea șoferul care a spulberat cu mașina un copil de 8 ani și un bărbat

Şoferul care a accidentat joi seara un bărbat şi un copil de 8 ani ce mergeau pe marginea unei străzi din localitatea Folteşti avea o alcoolemie-record, au anunţat vineri reprezentanţii IPJ Galaţi.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul, care avea o alcoolemie de 3,49 g/l alcool în sânge, va fi prezentat instanţei pentru luarea unei măsuri preventive. Şoferul a fost reţinut joi seara de poliţişti, după ce a fugit de la locul accidentului.

Potrivit IPJ Galaţi, acesta a intrat cu maşina în doi pietoni, un bărbat de 39 de ani şi un copil de 8 ani, care mergeau pe marginea şoselei, în localitatea Folteşti. Una dintre victime i-ar fi cerut şoferului să sune la 112, însă acesta a refuzat şi a fugit de la locul accidentului.

„După aproximativ o oră, poliţiştii l-au identificat pe cel aflat la volanul autoturismului, in persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Folteşti şi au stabilit că, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, acesta ar fi pierdut controlul direcţiei şi ar fi acroşat cu partea din faţă a maşinii un bărbat, de 39 de ani şi un minor, de 8 ani, din aceeaşi localitate, care se deplasau pe marginea dreaptă a părţii carosabile, proiectându-i într-un şanţ”, au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul era beat şi nu putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu avea permis de conducere.

În cauză s-a deschis un dosar penal, iar bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau parchet. Potrivit IPJ Galaţi, el mai este cercetat într-un alt dosar penal, pentru conducere fără permis.

Nivelul de alcoolemie cu care a fost depistat gălățeanul este unul record pentru un șofer, dar zona Moldovei cunoaște câteva cifre cu adevărat fabuloase. Astfel, cea mai mare alcoolemie înregistrată la un bărbat a fost de peste 6 grame de alcool la litru, în timp ce femeile stau chiar mai bine, cu un record de 7,55 g/l. În cazul adolescenților, recordul este de 5,78 g/l și aparține unui tânăr de 15 ani. Toate aceste cazuri au fost măsurate în județul Iași.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide