Ce amendă riscă România din cauza poluării din București?

Autor: Elena Luchian 20 ian. 2020 Știri auto
Ce amendă riscă România din cauza poluării din București?

România riscă o amendă uriașă din cauza poluării din București. Nu numai Capitala a ajuns la cote alarmante în ceea ce privește noxele. Brașov și Iași sunt, de asemenea, pe lista neagră.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, i-a convocat pe reprezentanții celor trei municipii, București, Brașov și Iași, aflate sub lupa Comisiei Europene, din cauza poluării, în așteptara unui verdict de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

România poate fi sancționată cu o amendă cuprinsă între 100.000 și 400.000 de euro.

„Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri, el nu este implementat aşa cum ar trebui. Dacă ar fi implementat aşa cum ar trebui, nu mai aveam atât de multe zile cu valori ridicate sau depăşiri în fiecare an. Primăria Capitalei, având în vedere că este astăzi în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul”, a explicat ministrul Alexe.

România ar putea fi amendată de Comisia Europeană pentru fiecare zi în care va înregistra depășiri ale normelor admise de noxe.

Țara noastră se află deja în procedură de infringement pe cele trei orașe extrem de poluate: București, Brașov și Iași.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide