Ce amenzi au luat firmele care efectuează lucrări și încurcă traficul?

Autor: Promotor 30 nov. 2019 Știri auto
Ce amenzi au luat firmele care efectuează lucrări și încurcă traficul?

Firmele care efectuează lucrări și încurcă traficul în Capitală s-au trezit cu amenzi de la Brigada Rutieră. Autoritățile au dat amenzi de peste 20.000 de lei într-o singură zi.

Sunt amenzi primite de către companiile sau de administratorii de drum care nu au semnalizat corespunzător lucrările sau gropile apărute pe carosabil, anunță stirileprotv.ro. Chiar săptămâna aceasta, două mașini s-au prăbușit într-o groapă din Sectorul 6, care nu fusese semnalizată cu mijloacele potrivite. Un șofer a fost grav rănit și a ajuns la spital, iar cele două vehicule au fost distruse.

Firmele sancționate nu aveau și un aviz de la poliție pentru efectuarea lucrărilor pe carosabil. Pentru obținerea avizului, cei care efectuează lucrarea trebuie să anunțe cât durează aceasta, modul în care afectează circulația, dar și maniera în care va fi semnalizată aria de lucru.

O firmă care înlocuiește bordurile pe Splaiul Independenței fără a-și semnaliza lucrarea, dar blocând o bandă de circulație cu o autoutilitară, a primit o amendă de 4.000 de lei. Și șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru staționarea neregulamentară și pentru instalarea dispozitivului de lucru fără aviz de la Poliția Rutieră.

Numai anul acesta, polițiștii rutieri au dat amenzi de peste 200.000 de lei pentru lucrări care încurcă traficul sau care îi pun în pericol pe șoferi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide