Ce are de spus Primarul Capitalei în legătură cu noul regulament de parcare

Autor: Ionuț Vîlciu 12 aug. 2022 Știri auto
Ce are de spus Primarul Capitalei în legătură cu noul regulament de parcare

De la 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind locurile de parcare publice gestionate de Primăria Capitalei.

Începând de luni, 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind parcarea pe locurile publice (mai puțin parcările de reședință) gestionate de Primăria Capitalei. Potrivit unei hotărâri din 2019 a Consiliului General, acest lucru va secționa Bucureștiul în trei zone, relatează G4Media.ro.

Capitala este împărțită în trei zone, iar șoferii vor putea parca doar pe locurile special amenajate, cu plată, potrivit Companiei Municipale Parking București, firma primăriei care gestionează locurile de parcare. Șoferii din București care nu-și vor plăti parcarea se vor alege cu o amendă de 200 de lei pe zi. De asemenea, riscă imobilizarea autovehiculului prin blocarea roții sau a parbrizului.

Ce trebuie știut despre noul regulament de parcare?

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în București 1, 5 milioane de mașini. Cu toate acestea, el spune că primăria nu va construi atât de multe locuri de parcare.

„Noi avem în București 1, 5 milioane de mașini. Nu vom avea atâtea locuri de parcare, nu se întâmplă în nici un oraș din Europa”, a spus Nicușor Dan, în contextul în care pe data de 15 august municipalitatea ar urma să amendeze șoferii care parchează în locuri nepermise.

Nicușor Dan a amintit din nou că municipalitatea a delimitat 10 mii de locuri de parcare cu plată. „Pe acelea în sfârșit vom percepe taxe. Pe timp de noapte nu plătiți nimic”, a mai spus primarul.

El a mai spus că problema parcagiilor va fi eliminată în timp. Aceștia sunt amendați de poliția locală, dar nu au venituri și nu pot fi executați.

„Noi vorbim de 10 mii de locuri albastre, în timp o să extindem numărul lor. În ce privește celelalte locuri, unde există parcări cu semn de parcare gratuită oamenii vor parca. Acolo unde nu există, există riscul ca o autoritate ca poliția să intervină, dar așa cum n-a făcut-o până acum n-o să o facă nici de acum încolo. Vreau să subliniez faptul că rezidenții au posibilitatea unui abonament care este foarte rezonabil”, a mai spus Nicușor Dan.

Aceste tarife se aplică doar pe străzile gestionate de Primăria Municipiului București. Tarifele nu se aplică pe străzile gestionate de primăriile de sector.

Tarifele pentru parcare variază în funcție de zonă și sunt valabile pentru arterele gestionate de Primăria București și unde sunt trasate locuri de parcare. Acestea constau în 10 lei în Zona 0, 5 lei în Zona 1, 2.5 lei în Zona 2. Riveranii au tarife diferite și abonamente.

Pentru toate detaliile necesare, puteți vizualiza site-ul Administrația Străzilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide