Ce autostrăzi plănuiește Gurvenul pentru 2030?

Autor: ProMotor 04 feb. 2020 Știri auto
Ce autostrăzi plănuiește Gurvenul pentru 2030?

Numărul de kilometri de autostradă pe care România îi va avea în 2030 va crește semnificativ, este promisiunea Guvernului Orban. În zece ani, vom circula pe Autostrada 1 Sibiu-Pitești, pe Autostrada A3 Comarnic-Brașov și pe Autostrada A13 Sibiu-Bacău, arată o hartă publicată de HotNews.ro.

Este harta prezentată de Ministerul Fondurilor Europene în cadrul unei ședințe cu mai mulți antreprenori. Harta publicată de Hotnews arată că România va avea, în 2030, o rețea de autostrăzi care va acoperi încă aproximativ 800 de kilometri.

Astfel, șoferii vor putea rula pe șosele de mare viteză la care astăzi doar visează. Pe lista de planuri întocmită de guvern, apar:

  • Autostrada A0 – centura Bucureștiului
  • Autostrada A1 Sibiu-Pitești
  • Autostrada A3 Comarnic-Brașov
  • Autostrada A8 Târgu Mureș-Ungheni
  • Autostrada A7 Ploiești-Buzău-Bacău-Suceava-Siret
  • Autostrada A9 Timișoara-Moravița
  • Autostrada A13 Sibiu-Făgăraș-Brașov-Bacău

Astfel, uzinele Ford de la Craiova și Dacia de la Mioveni vor beneficia de drumurile pe care le solicită de ani de zile.

Pe listă se află și drumul expres DX 12 Craiova-Pitești, dar în mod surprinzător, acesta figurează ca finalizat. La fel și Centura Capitalei și tronsonul Nădășelu-Suplacu de Barcău-Borș al Autostrăzii A3 și podul de peste Dunăre de la Brăila, care sunt departe de a fi predate.

Autostrazi 2030
Sursă HotNews

Proiectele ar urma să fie finanțate parțial de fonduri europene. HotNews scrie că România ar putea primi doar 4 miliarde de euro. Alături de fondurile de la bugetul de stat, de 3,9 miliarde de euro, acestea vor fi direcționate, cel mai probabil, către proiecte mai vechi, neterminate.

În 2014, Guvernul a publicat o hartă aproximativ asemănătoare. La acea vreme însă, termenul de finalizare era 2020. Niciunul dintre drumurile care ar fi trebuit date în folosință până în acest an nu este finalizat.

La ora actuală, românii pot rula cu viteze de până la 130 km/h pe 850 de kilometri. Atât numără rețeaua de autostrăzi a țării noastre. 203 kilometri dintre aceștia sunt ai Autostrăzii A2 București-Cernavodă-Medgidia-Constanța.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide