Ce componente pentru camioanele militare IVECO vor fi produse în Dâmboviţa?

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2020 Știri auto

Săptămâna aceasta au debutat lucrările pentru construirea noii fabrici de asamblare camioane militare IVECO din comuna Petreşti, Dâmbovița, o investiţie extrem de importantă pentru industria de apărare din România.

În fabrica ridicată în România, italienii vor produce, între altele, cabinele blindate şi neblindate cu toate dotările aferente şi vor realiza completarea şasiurilor de bază. Producătorii români de subansamble auto vor avea numai de câştigat, pentru că vor furniza componentele necesare utilării camioanelor care vor ajunge la Armata Română

În Dâmbovița, IVECO va produce cabine blindate şi neblindate cu toate dotările aferente

În fabrica pe care a început să o construiască la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, Iveco Defence Vehicles va produce, cel puţin parţial, 642 din cele 942 de camioane militare dintr-o primă tranşă a contractului cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Pentru aceste platforme de transport, MApN va achita producătorului italian 216 milioane de euro. Armata Română va cumpăra, în total, peste 2.900 de camioane moderne, scrie Adevărul.ro.

Producția ar trebui să înceapă în februarie 2021

Potrivit contractului, producţia ar trebui să înceapă în luna februarie a anului 2021 şi vizează asamblarea a 16 tipuri diferite de camioane.

Cu o suprafaţă de 9.000 de mp şi dotată cu 3 linii de producţie, 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie şi vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru, precum şi spaţii logistice sau de testare, noua capacitate de producţie din comuna dâmboviţeană Petreşti, situată la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Piteşti, va oferi locuri de muncă specializate în industria de apărare sau auto.

„Conform contractului agreat, producţia de serie va începe în februarie 2021. Înţelegerea ne oferă posibilitatea de a lucra cu furnizori români”, a anunţat Alfonso Tetini, director operaţiuni Iveco Defence. Conform oficialilor companiei italiene, fabrica va costa peste 50 de milioane de euro, iar investiţia va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie.

Intră în Galeria Foto

Fabrică de camioane pentru Armată din Dâmboviţa angajează personal
Imagini cu rol de ilustrație
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ivecodefencevehicles.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide