Ce este Cheetah la mașinile Tesla și cum funcționează?

Autor: Elena Luchian 22 apr. 2020 Știri auto

Fanii Tesla așteptau acest moment cu nerăbdare. Model S și Model X primesc acum un mod interesant. Ce este Cheetah și cum funcționează?

GALERIE FOTO

Limuzina și crossover-ul cu propulsie electrică se pot comanda de acum cu noul mod Cheetah, care transformă complet mașinile.

În urmă cu patru ani, atunci când constructorul cu sediul în Silicon Valley a lansat versiunea P100D, a pus la dispoziția clienților modul Ludicrous. Echipată cu această funcție, Tesla Model S putea accelera de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde. Erau cifre care făceau Model S să fie cel mai rapid model de serie, deși limuzina cântărește aproximativ 2 tone.

Tesla a plusat la un an distanță și le-a oferit clienților modul Ludicrous+, care făcea limuzina electrică să accelereze de pe loc până la 100 km/h într-un timp record: 2,28 secunde.

Acum americanii oferă un mod nou pentru pornirea de pe loc, Cheetah Stance (Poziția Ghepardului). Și există un motiv pentru care a ales acest nume!

Cum funcționează Cheetah?

Echipată cu modul Cheetah, Tesla Model S devine un veritabil animal de pradă. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde. Noua funcție îi asigură limuzinei 835 de cai putere pentru o perioadă limitată de timp, la plecarea de pe loc.

La activarea acestui mod, suspensia adaptivă coboară puntea față, iar mașina – spun cei de la Tesla – seamănă cu un ghepard înainte de a declanșa un atac. Atunci când Model S este în “poziția ghepardului”, cel aflat la volan este anunțat că modul de lansare este pregătit. Odată cu activarea acestui mod de lansare, șoferul are la dispoziție tracțiune optimă.

Cheetah se poate instala în orice Tesla Model S și Model X Raven cu suspensie adaptive printr-o simplă actualizare de soft, care se poate realiza de la distanță sau într-o reprezentanță Tesla. Constructorul american nu are intenția, cel puțin pentru moment, de a pune acest mod la dispoziția posesorilor de Model 3 sau Model Y.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide