Ce este Rubicon Trail și de ce este atât de dificil de parcurs

Autor: George Cristea 12 aug. 2020 Știri auto

Românii sunt familiarizați cu denumirea Rubicon, aceasta desemnând cele mai capabile off-roadere din gama Jeep. Totuși, Jeep nu și-a botezat mașinile în acest fel dintr-un capriciu, ci pentru a arăta capacitățile acestora în cele mai dificile terenuri. Iată ce este Rubicon Trail și de ce este atât de dificil de parcurs încât numele său a fost pus pe cele mai capabile exemplare Jeep Wrangler.

Intră în Galeria FOTO

Rubicon Trail este un traseu de off-rod care se întinde pe o distanță de 35,4 kilometri în deșertul Sierra Nevada din Statele Unite. Peisajele sunt absolut superbe, dar dificultatea deosebită a traseului face ca acesta să nu poată fi parcurs în mai puțin de cinci ore, și asta doar cu cele mai capabile off-roadere care există, conduse de cei mai experimentați șoferi. Pe scurt, nu este un traseu pentru cei care se tem că ar putea să-și zgârie sau lovească mașina.

De ce este considerat Rubicon Trail cel mai dificil traseu off-road

Și nici nu este un traseu pe care să se aventureze cineva fără o solidă experiență în off-road, multe călătorii în acest teritoriu terminându-se tragic. De aceea, Rubicon Trail este considerat ca cel mai dificil traseu off-road din lume, aici fiind testate modele ca Jeep Wrangler și Jeep Gladiator.

Rubicon Trail este în general parcurs de la vest la est, existând două intrări pe traseu – una pe malul lacului Loon și cealaltă la Wentworth Springs. Capătul estic al Rubicon Trail este situat în Georgetown, California. Un detaliu interesant este acela că Rubicon Trail se schimbă în permanență – nu există două treceri identice. Asta deoarece copacii cad, iar pietrele se mișcă, schimbând cu totul conformația terenului.

Iarna, condițiile meteo fac Rubicon Trail adesea impracticabil, chiar și pentru cele mai capabile off-roadere. Cu toate acestea, în condiții ideale, iarna poate constitui o provocare deosebită pentru cei care și-au trecut deja Rubicon Trail în palmares.

sursa: the dyrt

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide