Ce experimente a mai făcut Dacia înainte de 2000: o Berlină cu bord de Nissan Micra

Autor: Iulian Dnistran acum 8 ani Știri auto

Probabil ai auzit deja de Dacia Extase, prototipul de Dacia 1310 cu faruri şi stopuri de Nissan Sunny, însă aici nu e vorba despre el. În schimb, avem de-a face cu o Berlină care arată la fel ca oricare alta, însă secretul stă la interior şi sub capotă.

După cum scrie blogul Volga Neagră, acest prototip, realizat în 1996 pentru Ministerul Afacerilor Externe, are un motor de 1,6 litri sub capotă (faţă de motorul de 1,4 litri de pe modelele de serie din acea perioadă) şi un bord preluat de pe Nissan Micra.

Maşina, care a ajuns la Ambasada României din Siria, după care a fost adusă înapoi în ţară, are geamuri electrice faţă, roţi cu patru prezoane (spre deosebire de roţile cu trei prezoane de pe modelele de serie), o banchetă profilată pentru două locuri şi capitonaj complet în portbagaj. Totodată, luneta e bombată către interior, şi nu spre exterior, cum e la toate celelalte Berline Dacia.

La un moment dat, maşina a fost scoasă la vânzare pentru preţul de 1.200 de euro, după care a scăzut la 1.000 de euro, iar apoi a ajuns la 700 de euro.

VIDEO:

Foto via DanSGH/4Tuning Forum

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide